STRENG: Follo tingrett mente det var et skjerpende element at den voldtatte kvinnen var lesbisk og hadde vist mannen tillit ved å invitere ham på nachspiel.

STRENG: Follo tingrett mente det var et skjerpende element at den voldtatte kvinnen var lesbisk og hadde vist mannen tillit ved å invitere ham på nachspiel. Foto: Håkon Mosvold Larsen , NTB scanpix

Voldtektsdømt fikk strengere straff fordi offeret er lesbisk

En 36 år gammel mann er i Follo tingrett dømt til fengsel i to år og ni måneder for en sovevoldtekt av en kvinne i Ski.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Kvinnen og hennes partner var på byen i Ski og inviterte to menn hjem til seg på nachspiel våren 2014, skriver Østlandets Blad.

I skjerpende retning har retten lagt vekt på at tiltalte grovt misbrukte tilliten som de to kvinnene viste da de inviterte ham med seg hjem. I skjerpende retning har retten videre lagt vekt på at tiltalte visste at fornærmede er lesbisk.

– En voldtekt forøvd av en mann vil, slik retten ser det, oppleves som et større traume for en som er lesbisk enn for en heterofil kvinne, heter det i dommen.

I tillegg til fengselsstraffen er 36-åringen dømt til å betale kvinnen 125.000 kroner i oppreisningserstatning.

– Han har ikke anket dommen, opplyser Ski-mannens forsvarer, advokat Trond Dyvik.

Under rettssaken i Follo tingrett forklarte Ski-mannen at han husket svært lite av det som skjedde den natten fordi han hadde drukket. Han benektet ikke å ha begått overgrep mot kvinnen, men erkjente ikke straffskyld og forklarte at det ikke var med vilje.

Det ble gjort DNA-funn fra mannen da kvinnen ble undersøkt på voldtektsmottaket ved Oslo legevakt.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder