Nekter straffskyld

I RETTEN: Da straffesaken mot Imran Saber (37) skulle starte i januar i år, så var han i Dubai, ifølge VGs opplysninger. Da saken startet mot ham mandag morgen, dukket han imidlertid opp. Foto: PRIVAT ,

«Onkel Skrue» tiltalt for grovt heleri:
Taus om påståtte drapsplaner mot seg

OSLO TINGRETT (VG) Den heleritiltalte Toska-vennen Imran Saber (37) nekter å svare på spørsmål om de påståtte drapsplanene mot ham i sommer.

Artikkelen er over fire år gammel

Mandag startet rettssaken mot Imran Saber aka «Onkel Skrue» i Oslo tingrett. Den 37 år gamle Toska-vennen er sammen med to nære familiemedlemmer tiltalt for grovt heleri.

Alle nekter straffskyld i saken.

Les også: Anmelder politiet for brudd på menneskerettighetene

Politiet: Mener Bandidos-profil ville drepe «Onkel skrue»

Drøyt tre måneder har gått siden politiet pågrep Bandidos-profilen Lars Harnes (47) i garasjeanlegget hvor Imran Saber bor i Oslo.

SIKTET: Bandidos-profil Lars Harnes (47). Foto: SCANPIX ,

Harnes hadde dekket hele kroppen med nylonstrømper og var påført latekshansker under mopedhanskene – noe politiet mener var gjort for å unngå å legge igjen DNA på stedet.

I tillegg var Bandidos-profilen maskert med finlandshette og bevæpnet med pistol med påmontert lyddemper.

Politiet mener den MC-kriminelle 47-åringen tok på seg oppdraget med å drepe «Onkel Skrue» og har seinere siktet ham for drapsforbund.

Bandidos-profilen nekter straffskyld.

Les også: Politiet: Avverget drap og ran

− Politiet mener at Bandidos-profilen ville drepe deg i sommer. Hva tenker du om saken?

− Jeg har ingen kommentarer til saken. Det kommer vel frem i retten, svarer Saber på VGs spørsmål.

Siktet for heleri i en annen sak

«Onkel Skrue» er siktet i en annen helerisak sammen med den tidligere Frp-politikeren Henning Holstad. Politiet mener de to står bak heleri eller medvirkningen til heleri av syv millioner kroner.

Saber var tydelig frustrert over straffesaken mot ham og ga tydelig uttrykk for dette ved ankomst sal 207 i Oslo tingrett. 37-åringen – som nektet å la seg avbilde av pressen – snakket høylytt om blant annet Høyesterett og henleggelse av saken.

– Pust dypt, sa en av de medtiltaltes forsvarere til Imran Saber.

Les også: «Onkel Skrues» tiltalte mor til VG: En enorm belastning

Derfor er «Onkel Skrue» og to familiemedlemmer tiltalt

Politiet mener Saber over en periode på 15 år har disponert midler for minst 4,4 millioner kroner som stammer fra kriminelle forhold.

– Jeg erkjenner ikke straffskyld på noen av punktene du leser opp, sa Saber til dommeren da han leste gjennom tiltalen mot ham.

«Onkel Skrue» opplyste i retten at han for tiden driver med kjøp og salg, men han hadde ikke oversikt over egen inntekt eller egen formue.

Moren er tiltalt for heleri av 4,4 millioner kroner i perioden 1995 til 2009 – mens brorens er tiltalt for om heleri av 600.000 kroner fra vinteren 2003-2004.

– Ikke skyldig, svarte Sabers tiltalte mor i retten.

– Ikke skyldig. Helt klart ikke skyldig, svarte broren.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder