- Politimann befølte kvinner under avhør

(VG Nett) Under politiavhør skal politimannen ha befølt flere kvinner på puppene og i skrittet.

  • Camilla Ryste
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

- ALVORLIG: Fungerende politisjef Jens Elsebutangen i Follo politidistrikt sier at det er alvorlig at en polititjenestemann blir tiltalt. Foto: Terje Bringedal

Politimannen er nå tiltalt risikerer både oppsigelse og fengsel, skriver NRK Østlandssendingen på sine nettsider.

Ved fem tilfeller skal politimannen, som jobber i Follo politidistrikt, ha befølt kvinner han hadde inne til avhør over puppene og nedover magen. Han skal også ha tatt dem på skrittet, både utenfor og innenfor trusen.

De angivelige overgrepene skal ha skjedd fra april til november 2004 både hjemme hos kvinnene og på et kontor på politistasjonen i Ski.

Mannen er også tiltalt for grov uforstand i tjenesten, etter at han skal ha overlatt en psykiatrisk pasient til seg selv. Pasienten skal ha sagt til politimannen at hun ville ta sitt eget liv, og satte senere samme dag fyr på sin egen leilighet.

- Alvorlig

Fungerende politimester Jens Elsebutangen ved Follo politidistrikt bekrefter overfor VG Nett at politimannen er tiltalt for fem forhold av seksuell handling med noen som ikke har samtykket.

- Det er alvorlig når en av våre tjenestemenn blir tiltalt for en straffbar handling. En slik tiltale er særdeles beklagelig, sier Elsebutangen til VG Nett.

Politimannen skal ikke ha erkjent straffeskyld.

- Samtidig er det viktig å påpeke at det er en tiltalebeslutning mot mannen, han er ikke domfelt ennå. Saken skal prøves i rettsapparatet, legger han til.

Polititjenestemannen ble suspendert fra sin stilling i seks måneder da ledelsen i Follo politidistrikt ble kjent med saken i mai i fjor. Suspensjonen er utvidet til ut mai 2006, i påvente av rettssaken.

Ifølge Elsebutangen ble saken kjent ved at en av kvinnene forklarte seg til andre polititjenestemenn om hva hun mente hun var utsatt for.

Follo politidistrikt meldte så fra om saken til Spesialorganet for politisaker (SEFO). Deres etterforskning har deretter avdekket de fire andre forholdene, opplyser Elsebutangen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder