NEKTER: - Aktor vil komme med masse løgner mot meg, sa 26-åringen i retten. Foto: NICOLAI PREBENSEN

«Kannibal»-saken: - Måtte sende nakenbilde for å lære nettvett

KRISTIANSAND(VG Nett) Ved å utgi seg som politimann på internett fikk Kristiansand-mannen (26) en 14-årig jente til å sende nakenbilder og beskrive kroppen sin i detalj for ham.

 • Robin Stenersen

Artikkelen er over 15 år gammel

Ifølge tiltalen tvang mannen den 14-årige jenta til å sende ham nakenbilder av seg selv og beskrive kroppen for ham, herunder brystene og kjønnsorgan. Dette gjorde han ved å utgi seg som politimann.

- Ut fra bildets innhold forklarte jeg henne at slike bilder måtte hun iallfall ikke fortsette å sende av seg selv over internett, utdyper mannen ovefor VG Nett.

Etter tiltalen skal han også via mobiltelefon og sms ha stilt en rekke spørsmål til henne om utseendet hennes, blant annet om hun hadde mye kjøtt på kroppen.

MER: «Kannibalen» smilte i retten

- Det første bildet jeg ba henne om, og som ikke er fremlagt i saken, ba jeg om for å lære henne hvordan en skal oppføre seg på nettet, hevdet tiltalte i sin forklaring.

- Men hvorfor ber du henne beskrive kroppen, brystene og kjønnsorganet sitt når du utgir deg som politimann, spurte aktor Ingrid Thorsen.

- En spiller roller på nettet. Jeg kunne godt ha vært en krisepsykiater, som jeg har vært tidligere, svarte han.

-Vanlig omgangsform

Ifølge mannen er kommunikasjonen han har hatt med jentene helt på linje med det som er vanlig omgangsform på chatte-kanaler på internett.

- Jeg har sett verre ting enn dette på mIRC. Retten ville fått bakoversveis om dere hadde gått inn og sett hva som skrives der, forklarte han.

26-åringen mener at det fremkommer i den fullstendige loggen for chatte-samtalen at han ikke hadde annen hensikt enn å lære henne om hvordan oppføre seg på internett.

- Bare tidsfordriv

Den tidligere sexdømte mannen avviser tiltalen der han ville drepe og spise tenåringsjenter han møtte på chatte-kanaler på internett.

Han hevder at de andre truslene som jentene og kvinnene mener seg utsatt for enten var tidsfordriv eller spøk - og at han aldri har ment å drepe eller spise dem.

Aktor Ingrid Thorsen fester ikke lit til dette.

- Vi bestrider ikke at chattingen startet som en spøk. Men det straffbare fra tiltalte skjer når jentene trekker seg og de ikke vil svare på hans spørsmål eller krav, sier aktor Ingrid Thorsen til VG Nett.

Et sentral punkt i saken vil trolig bli om aktoratet greier å bevise at truslene og utsagnene fra mannen var egnet til å fremkalle alvorlig frykt hos tenåringsjentene.

Flere av jentene og deres foreldre vil fortelle mer om dette når de skal vitne i saken som fortsetter tirsdag i Kristiansand tingrett.

Flere artikler

 1. «Kannibalen» smilte i retten

 2. Kannibal-trusler var «tidsfordriv»

 3. Må svare for kannibal-tiltale

 4. «Kannibalen» pågrepet etter nye trusler mot småjenter

 5. «Kannibalen» dømt til fengsel

Fra andre aviser

 1. "Kannibalen" smilte av tiltalen

  Aftenposten
 2. Jentene var livredde «kannibalen»

  Fædrelandsvennen
 3. Hør intervjuet med "kannibalen"

  Fædrelandsvennen
 4. «Kannibal» dømt til seks års forvaring

  Aftenposten
 5. Truet med å grille og spise fem jenter

  Aftenposten
 6. Vil ha fengsel for ekspolitimann

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no