ØNSKER Å REDUSERE ASYLSØKERSTRØMMEN: Frp-formann Siv Jensen Foto: Kristian Helgesen
ØNSKER Å REDUSERE ASYLSØKERSTRØMMEN: Frp-formann Siv Jensen Foto: Kristian Helgesen

Vil redusere asylstrømmen med 90 prosent

INNENRIKS

Hvis Frp får regjeringsmakt blir asylpolitikken blant det første som prioriteres. Antall asylsøkere skal reduseres med 90 prosent.

Publisert:

I Fremskrittspartiets mye omtalte 100-dagers plan som skal gjennomføres hvis de får regjeringsmakt i Norge, er asylpolitikken et av de viktigste strakstiltakene. Partiet vil stoppe ni av ti asylsøkere.

- Vi vil umiddelbart instruere Utlendingsdirektoratet (UDI) om å stramme inn på asylpolitikken. Det vil bety drastiske kutt på hvor mange som får komme inn i landet vårt. Dette vil vi kunne gjøre innen 100 dager uten å bryte loven, fordi statsråden har vide fullmakter, sier innvandringspolitisk talsmann Per Willy Amundsen i Frp til Dagbladet.

Hva mener du?

Partiet mener at tilstrømningen av asylsøkere vil gå ned av seg selv når signalet når ut. Amundsen varsler også at de vil være svært restriktive med å gi opphold på humanitært grunnlag.

Frp mener Norge, som mottar 1.000 asylsøkere i måneden, kan legge seg på samme asylpolitiske linje som Finland og Danmark, som mottar om lag 100 søkere i måneden.

Under et Frp-regime vil de asylsøkende bli plassert i et lukket asylmottak når de kommer til landet.

- Vi vil etter hvert begynne å endre lover. Vi har en helt ny utlendingslov liggende klar i skuffen. En av tingene der er at vi vil avgrense asylsøkernes mulighet til å bevege seg fritt, sier Amundsen.

Disse mottakene skal ha vaktfunksjoner og fysiske avsperringer, ikke ulikt fengsel.

I tillegg til omveltningene i asylpolitikken vil Frp gjøre massive investeringer i norske veier, avgiftskutt og store forandringer i Kultur-Norge.

Her kan du lese mer om