ÅPNER FOR VÅPENINVESTERINGER: Frps finanspolitiske talsmann Ulf Leirstein vil ha endringer i utenrikspolitikken. Foto: Scanpix

Frp vil kunne investere i atomvåpen-industri

Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann, Ulf Leirstein, mener oljefondet bør kunne investere i selskaper som produserer deler til atomvåpen.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

I sitt partiprogram, «Frp vil», tar partiet til orde for en radikal endring i utenrikspolitikken, med mindre bistand, økt støtte til NATO og investeringer i våpenindustri, ifølge NRK.

Les også:Her er lekkasjene fra Frps 100-dagers plan

- Det er ingen som liker krig. Det er ingen som liker atomvåpen. Men man må heller jobbe fram forbud og jobbe for nedrustningsavtaler. Om oljefondet trekker seg ut, betyr det ikke at noen stopper å lage atomvåpen. Da må det et internasjonalt forbud til, sier Leirstein.

MENINGSMÅLING:Slik ville Stortinget ha sett ut i dag!

Ifølge NRK ønsker Frp at oljefondet skal gå inn igjen som medeier i det israelske selskapet Elbit, som regjeringen i forrige uke ba oljefondet trekke seg ut av. Årsaken er at selskapet produserer utstyr til overvåking av muren som Israel har bygget på den okkuperte Vestbredden.

- Hva som er moral og hva so m er etikk for den enkelte kan være vanskelig. Men hvis man gjennomfører dette fullt ut og kutter ut alt som er farlig og litt galt, så er det ikke så veldig mye man kan investere i snart, sier Leirstein.

OVERSIKT:Les alt om stortingsvalget her!

Partiet ønsker også å oppheve de geografiske restriksjonene på Norges militære bidrag i Afghanistan, og overlate til militæret å sette inn styrkene der behovet er størst i Afghanistan og andre land Norge går inn med styrker i.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder