Løveungene feirer sin første bursdag med kake av hestekjøtt og blod

DYREPARKEN (VG Nett) Når de populære løveungene i Kristiansand Dyrepark feirer sin første fødselsdag søndag, feirer de med en ganske annerledes bursdagskake.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Jeg synes ikke kaken frister noe særlig, men jeg håper den faller i smak for bursdagsungene, sier løvepasser Trond Tjonsland til VG Nett.

Søndag er det ett år siden Norges første løveunger kom til verden. Akira, Kiare, Lea og Nala ble medieynglinger i fjor sommer, da publikum kunne følge de unge løvenes utvikling live på VG Nett.

VGTV:Se bursdagsfeiringen direkte fra 13.30 her!

For de som ikke har sett løveungene siden den gang, vil de kanskje ikke kjenne dem igjen.

Ved fødsel veide nemlig ungene halvannen kilo. Nå, ett år etter, veier flere av dem over 70 kilo.

Artikkelen fortsetter under bildet

KONGE: En av løvehannene har oversikt over storfamilien i den nye løveparken. Foto: Dyreparken


Nytt og større hjem

Det er ikke bare størrelsen på ungene som har økt. Det har også løvefamiliens boltringsplass. 1. mai åpnet dyreparkens nye løvepark, på til sammen syv mål. Løvene har nå fått sin egen lille innsjø, med en tilhørende øy.

- Det er ikke alle som er like begeistret for vannet, men de tøffeste av dem tilbringer tid på øya, sier Tjonsland.

Familielykke

Den eksklusive norske løvefamilien, på to foreldrepar og seks unger, er en storfamilie med stor S. På sett og vis drar de begrepet ett hakk lenger. Det er nemlig ingen som egentlig vet helt hvem av fedrene som er far til hvilke unger, til tross for at de er født i to kull. Her har parringsdansen gått på rundgang, og istedenfor å krangle om samværsrett, lever de to parene av hunner og hanner nå sammen i fellesskap med sine seks unger.

- I starten ble fedrene holdt borte fra ungene, og den største utfordringen vi hadde var å få mødrene til å akseptere fedrenes tilbakekomst. Men nå går det veldig fint. Alle har et godt forhold, sier Tjosland.

- Betyr enormt mye

Den store populariteten til løvefamilen i Kristiansand er til glede for administrerende direktør i Dyreparken, Per Arnstein Aamot.

- Løveungene har betydd enormt mye i form av oppmerksomhet, og er en veldig fin attraksjon for publikumet vårt. De har skapt masse liv i anlegget og er svært populære, sier han.

Søndag skal ungene feires og også Aamot er spent på hvordan løvene liker den noe spesielle bursdagskaken.

- Det er jo bare løver og Drakula som liker den slags, sier han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder