HJEMME: May Gunn Kristiansen (59) og Kjell Kristiansen (62) skal være hjemme på Godlia i Oslo i påsken. Hun skal jobbe på Grefsenhjemmet og han skal jobbe i hagen.

HJEMME: May Gunn Kristiansen (59) og Kjell Kristiansen (62) skal være hjemme på Godlia i Oslo i påsken. Hun skal jobbe på Grefsenhjemmet og han skal jobbe i hagen. Foto: Tore Kristiansen VG

Mange tar hjemmepåske

De fleste velger å kose seg hjemme i påsken, men en av fem pakker sekken og stikker til fjells.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det viser en undersøkelse Infact har gjort på oppdrag for VG.

Her svarer 41 prosent at de skal være hjemme i påskeferien.

Det skal også May Gunn (59) og Kjell Kristiansen (62) på Godlia i Oslo. Hun må trå til som hjelpepleier på Grefsenhjemmet i påsken, og Kjell er pensjonist.

– Men jeg får to fridager så jeg skal ikke klage. Det er helt greit, smiler May Gunn som faktisk ønsket å jobbe siden ekteparet ikke hadde noen konkrete påskeplaner.

– Og så skal vi være hjemme og kose oss, legger hun til.

Les også: Her blir det påskekø

Kjell skal jobbe i hagen, så plen og gå Oladilt turorientering. Han har også tenkt å fikse litt i kjelleren hvor kona, som driver med glasskunst, skal få et nytt verksted.

– Dessuten har jeg noen bøker på lager, smiler han.

Golsfjellet neste

Nesten én av fem, eller 19 prosent, sier at de skal være i fjellet mens ni prosent velger å kose seg ved sjøen i påskedagene.

Lørdag setter Karin Larsen (57) seg i bilen sammen med samboeren og hunden Happy. De skal til fjells, nærmere bestemt Golsfjellet.

Les også: Påskeføret: Her blir det mest og minst snø

– Der har vi i 16 år hatt en hytte på åremål. Den har ikke strøm og vann, det er en hytte-hytte, forteller hun.

Vann tar de med i kanner og peisen sørger for varmen. Dagene går med til fotturer og om kvelden tas Yatzi-terningene frem.

GOLSFJELLET: Karin Larsen (57) reiser lørdag til Golsfjellet sammen med samboeren og hunden Happy. Men de siste dagene i påsken skal de være hjemme på Godlia i Oslo. FOTO: TORE KRISTIANSEN, VG Foto: Tore Kristiansen VG

Hun og samboeren pleier å tilbringe første delen av påsken i København før de drar på hytta.

Sjekk denne: Slik begynner påskeværet

– Da får vi en todelt ferie, det er en kjempefin kombinasjon, mener Karin Larsen.

Men siden de var på Tivoli ved juletider, dropper de storbyen i år.

10 prosent har ikke påskeferie

Ifølge InFact undersøkelsen skal fire prosent av oss ha påskeferie i en eller annen storby. Samtidig svarer hele 17 prosent «annet» eller «vet ikke» når de blir spurt om sine påskeplaner. Ti prosent har ikke påskeferie.

Ifølge en tilsvarende VG undersøkelse i 2010 svarte 24 prosent at de hadde planer om påskekos i fjellet, nå er dette altså nede i 19 prosent.

Færrest osloborgere og folk i Sør-Norge, henholdsvis 39 og 38 prosent, velger å være hjemme i påsken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder