SJELDENT SYN: Ap-leder Jonas Gahr Støre og kona Marit Slagsvold er restriktive med antallet offentlige opptredener sammen. Her er de etter Støres tale til Arbeiderpartiets landsmøte. Foto:Tore Meek,NTB scanpix

Støre ble rørt av telefon fra pappa på nitti

FOLKETS HUS (VG) Her får Jonas Gahr Støre (54) støtte av kona Marit Slagsvold (53) etter å ha holdt tale på landsmøtet i Ap. Men det var en telefon fra faren Ulf Jonas (90) som rørte ham mest.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Støre er veldig privat, og hans sosiologkone ønsker minst mulig oppmerksomhet fra pressen. Men etter at Ap-lederen hadde holdt sin tale til landsmøtet, der han blant annet gikk inn for at Norge skal ta imot 10.000 flyktninger fra Syria, lot paret seg raskt avbilde av Scanpix sin fotograf.

– Det var veldig hyggelig at hun var her, for jeg er veldig glad i kona mi. Hun betyr mye for meg og er et veldig klokt menneske som jeg snakker mye med. Når jeg jobber med en landsmøtetale og tenker på politikk har jeg glede av å snakke med henne, sier Støre til VG.

– Hun var her på landsmøtet i fjor, da jeg akkurat hadde blitt partileder, og jeg var glad for å ha henne i salen i år også, fortsetter han.

– Er hun Arbeiderpartivelger?

– Jeg har god grunn til å tro det.

Støres tale ble møtte med jubel i AUF, mens Frp gikk ut og beskyldte ham for «rå populisme». For Støre selv var det en helt annen tilbakemelding han satte mest pris på.

– Jeg besøkte min mor og far tidligere i dag, begge bor på sykehjem her i Oslo. Og nå ringte nettopp faren min for å si at han hadde hørt landsmøtetalen min på tv og syntes den var flott.

– Jeg ble veldig rørt over at han på 90 år har fulgt så nøye med på det som ble sagt her. Familien er veldig viktig for meg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder