Fant E. coli-bakterie i kjøtt

INNENRIKS

Det er funnet en liten forekomst E. coli i et parti storfekjøtt som nå har gått ut på dato, ifølge Nortura.

Publisert:

Produktene det gjelder er et begrenset parti storfekjøtt solgt i 38 av Norgesgruppens butikker på Østlandet, samt i ICA Super Olsrød i Vestfold og i Coops butikk Mega Bekkestua i Bærum.

Produktene er pakket og solgt i butikk i løpet av august med en holdbarhetsdato som utløp mellom 11. til 21. august.

Ifølge en pressemelding fra Nortura er ingen av produktene i butikk lenger, det er heller ikke registrert noen sykdomstilfeller, men Nortura vil likevel være føre var.

- En stikkprøve viste en liten forekomst av E. coli-bakterie som kan være sykdomsfremkallende, så derfor ønsker vi å være føre var og vil råde forbrukeren til å ta det med tilbake til butikken eller rett og slett kaste det dersom de skulle ha noe i fryseren, sier informasjonssjef i Nortura, Ellen Flø Skagen.

Produktene det gjelder er butikkpakket kjøttdeig, butikkpakket karbonadedeig og butikkpakkede rå hamburgere.

Her kan du lese mer om