FRYKTER ANGREP: Det Mosaiske Trossamfunns synagoge i Bergstien i Oslo har tidligere blitt utsatt for skyting. Foto: NTB scanpix

FRYKTER ANGREP: Det Mosaiske Trossamfunns synagoge i Bergstien i Oslo har tidligere blitt utsatt for skyting. Foto: NTB scanpix

Norske jøder frykter terrorangrep i Oslo

Forstander Ervin Kohn ved Det Mosaiske Trossamfunn i Oslo sier de også frykter lignende angrep som i Brussel skal skje i Norge.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Etter at tre personer er drept ved det jødiske museet i Brussel er også norske jøder bekymret.

- Alt tyder på en terrorhandling, sier ordfører Yvan Mayeur i Brussel til BBC.

- Vi frykter at dette terrorangrepet skal inspirere og gi ideer til et angrep rettet også mot oss her nå. Jeg håper våre myndigheter nå er raskt på alerten, sier forstander Ervin Kohn til VG.

Han leser angrepet i Brussel som et klart angrep mot belgiske jøder.

- Det er vanskelig å se på dette som noe annet enn en bevisst, antisemittisk handling, sier Kohn.

Han minner om at den jødiske synagogen i Oslo også tidligere har vært under angrep. Natt til 17. september 2006 ble det avfyrt 11 skudd mot synagogen på St. Hanshaugen i Oslo.

- Det har vært skyting mot vår jødiske synagoge og det er heller ikke lenge siden 22. juli 2011. Jeg er bekymret, og det er naturlig at mange fort blir det, sier Kohn.

Den ukjente gjerningspersonen kom inn på museet i Brussel lørdag ca. 15.50. Han bar da på en pakke og begynte å skyte rundt. Deretter flyktet vedkommende fra stedet i en bil, skriver det tyske nyhetsbyrået DPA som siterer belgisk radio.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder