Jens Stoltenberg ferdig som Ap-leder etter tolv år: Ingrid Schulerud håper å bli med Jens til Brussel

Arbeiderpartiet hyller Stoltenberg med stor fest

ARBEIDERSAMFUNNET PLASS (VG) For første gang svarer Ingrid Schulerud (54) at hun håper på å flytte til Brussel når mannen Jens Stoltenberg (55) blir NATO-sjef.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Helt siden Stoltenberg fikk jobben i slutten av mars er han blitt spurt om kona skal bli med ham til Brussel, og svaret han har gjentatt gang på gang er: «Det må Ingrid selv svare på når hun er klar for det».

Og på vei inn til hyllestfest for mannen, som i dag gikk av som leder for Arbeiderpartiet, spurte VG Schulerud om hun skal flytte og bo og jobbe på fulltid i Brussel mens mannen er stasjonert der. Med et smil svarte hun kort og kontant:

- Det håper jeg, sier Schulerud.

- Nå har han gått av som leder, så da kan jeg jo feire. Nei, da. Det er veldig hyggelig å være med. Jeg har vært på landsmøtet i Arbeiderpartiet for første gang i mitt liv, og det var veldig rørende og flott, fortalte hun videre.

Toppjobb i UD

Schulerud, som er avdelingsdirektør i Utenriksdepartementet, har vært mye i Brussel, og i VGs lørdagsavis antydet Stoltenberg at kona muligens kan påta seg et verv der:

- Gjennom jobben hennes i UD er Ingrid mye i Brussel allerede, så vi skal se hverandre mye uansett hvordan den endelige løsningen blir, sier Stoltenberg.

Les også: Jens Stoltenberg forteller: - Mine oppturer og nedturer

Stoltenberg var tydelig beveget da han takket av tidligere lørdag, men kom til fest med løs snipp og et bredt smil om munnen.

PÅ FEST MED KONA: Jens Stoltenberg og kona Ingrid Schulerud ankommer festen til Arbeiderpartiet lørdag. Foto:KYRRE LIEN,

- Det blir en fantastisk fin fest, men det blir rart å være på en fest som blir den siste i noe som har vært en så stor del av mitt liv. Helt siden jeg var 14 år og fikk mitt første verv i Oslo Arbeiderparti har jeg vært del av partiet, og nå har jeg ingen verv og skal markere det med en fest.

- Jeg er lettet over ikke å ha dette ansvaret lenger, og fordi Arbeiderpartiet har fått en flott ny leder i Jonas. Da føles det trygt å gå av.

Må opp tidlig

- Jeg skal opp grytidlig og dra til Washington, så det blir ikke så seint som det burde blitt. Vi blir her fram til klokken ni, og så blir det enten en liten tur videre ut, eller hjem for å ta et glass vin med Ingrid.

Heller ikke den nye Ap-lederen Jonas Gahr Støre har tenkt å feste til langt på natt.

- Det blir en bra fest. Man blir ikke trist når man er på fest med Jens. Vi har sagt at det er vemodig, men det blir med masse glede. Det er fortjent fest for Jens.

- Men det er litt din fest også?

- Egentlig ikke. Jeg er skal etter hvert hjem og feste litt med familien min, og så skal jeg sette meg ned klokken tolv og se på fotballkamp. Det blir min utladning og min lille fest.

POPULÆR KAR: Som nyvalgt partileder i Arbeiderpartiet stiller Jonas Gahr Støre opp på bildene til en vennegjeng på utdrikkingslag. Foto:KYRRE LIEN,

Tidligere kulturminister Hadia Tajik, som ble hentet inn i Aps toppsjikt av Stoltenberg, legger ikke skjul på at han har betydd mye.

- Det blir veldig trist å si ha det til…, nå holdt jeg på å si «sjefen», i stedet for Jens. Uten Jens Stoltenberg så hadde jo mitt liv blitt veldig annerledes, så han har vært en viktig person for meg.

- Men Jonas skal ikke være en erstatter for Jens. Jonas skal være Jonas, og skal være en fantastisk leder for Arbeiderpartiet.

Rørt AUF-leder

Også AUF-leder Eskil Pedersen var rørt på vei inn til festen.

- Ganske nært forhold, fordi AUF-leder og partileder jobber tett sammen. Jens har vært veldig flink til å lytte til hva vi mener i både budsjettspørsmål og andre store spørsmål. Og etter 22. juli har Jens vært en stor personlig støtte både for meg og mange andre. Vi sender ofte oppmuntrende tekstmeldinger til hverandre. Han tekster meg alltid hvis jeg har vært på TV, og gir ros, så han har vært en viktig person.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder