FAMILIEBEDRIFT: Jeanette Roede har overtatt familiebedriften og har 22 millioner kroner i formue. FOTO: NILS BJÅLAND

Tjener fett på slanking

Familien Roede har slanket Norge i snart 40 år, og tjent fett på det. For gründer Grete og datter Jeanette står nå med en samlet formue på 33 millioner kroner.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Rikest er datter Jeanette, som overtok som Grete Roede AS sin frontfigur i 2000. Jeanette sitter nå på 21 av de 33 millionene som mor og datters formue utgjør tilsammen.

Grete Roede startet selskapet nærmest ved en tilfeldighet i 1974. Hun hadde jo-jo slanket seg flere ganger, og prøvd de fleste av ukebladenes slankeoppskrifter (joda slanking var hovedsakene der for 40 år siden også).

Etter å ha prøvd en metode hun leste om i et amerikansk ukeblad, som fungerte for henne, tenkte Grete at det ville være lettere å slanke seg hvis man var en gruppe med et felles mål.

Så i februar 1974 satte hun inn en liten annonse i Aftenposten: «Bli slank på en ny og spennende måte sammen med likestillede.»
Åtte kvinner meldte seg. Første møte var på kjøkkenet hjemme hos Grete Roede, og det var starten på et eventyr. For både jungeltelegrafen og dietten fungerte, og året etter ville ukebladet Allers ha Grete med for å arrangere et norgesmesterskap i slanking.

Dermed ble hun landskjent, og etter to år hjemme på kjøkkenet utviklet selskapet seg til å bli størst på slanking i Norge.
De har nå 250 kursledere landet rundt og 30 fast ansatte.

Grete Roede har kjøpt seg hus i Frankrike hvor hun bor store deler av året.

Ernæringsprofessor Christian A. Drevon har også råd til mer enn salt i maten, med en skattbar inntekt på 1,2 millioner kroner og en formue på snaut fire millioner.

Her er inntekten til utvalgte personer innen helse- og ernæring.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder