TALER HVERANDRE IMOT: Frp-leder Siv Jensen taler på Minnesund og i Drammen i dag, mens LO-leder Roar Flåthen taler i Bergen. Foto: Berit Roald/Scanpix

TALER HVERANDRE IMOT: Frp-leder Siv Jensen taler på Minnesund og i Drammen i dag, mens LO-leder Roar Flåthen taler i Bergen. Foto: Berit Roald/Scanpix

Siv smeller til mot LO-Flåthen

LO-lederen slår tilbake: Like forutsigbart som at 1. mai kommer hvert år

Frp-leder Siv Jensen benytter arbeidernes dag til et generaloppgjør med de tette båndene mellom LO og Arbeiderpartiet.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I dag vaier de røde flagg i mai-vinden. 1. mai er i stor grad arbeiderbevegelsens markeringsdag, men Siv Jensen er bevisst på at mange i LO og mange vanlige arbeidstakere stemmer på hennes parti: Hun holder 1. mai-tale på Minnesund og i Drammen.

- LO tjener Ap mer enn egne medlemmer

- LOs ledelse av i dag, tjener mer Arbeiderpartiet, enn de tjener LOs medlemmer. De sender store millionbeløp til Arbeiderpartiets valgkamp, og ser suverent bort fra at det er svært mange medlemmer i LO som tvinges til å gi penger til et Arbeiderparti de ikke stemmer på, og en politikk de er uenig i. For det er kontingentpenger fra vanlige LO-medlemmer som går til å smøre Aps valgkampmaskineri, sier Jensen.

- I hvilke konkrete saker tjener LO Ap mer enn sine medlemmer?

- Det er mange, men jeg kan trekke frem to hovedsaker: Pensjon og skatt, sier Jensen og utdyper:

- I pensjonssaken har Ap kjørt tospann med LO og de står sammen bak et omfattende pensjonsran av store deler av det norske folk, sier hun:

- Fagbevegelsen sier de alltid kjemper for opparbeidede rettigheter, men når det gjelder gifte og samboere er det ikke slik. Når de blir pensjonister, opplever de femten prosent avkorting av pensjonen. Det er en ordning vi har kjempet mot og som er veldig urettferdig.

Hvordan feirer du 1. mai?Del dine bilder her!

- Bare tull

- Og når det gjelder skatt, står de sammen om at vi har det samme skattenivået som da de rødgrønne tiltrådte i 2005. Det er bare tull, sier Frp-lederen og ramser opp skatteøkninger hun mener er nødt til å bli med i regnestykket.

- Vi snakker om store milliardøkninger i økte bompenger. Vi er blitt verdensmestre i bompenger. Så har vi fått økt eiendomsskatt, bensinavgift og matmoms. Alt dette er skatter og avgifter som kommer på toppen av de andre skattene. Og det alvorlige er at dette er skatter og avgifter som treffer de som har lave og middels inntekter mye mer enn de som har høyere inntekter, sier hun.

- Det overordnede er at AP og LO har sviktet vanlige arbeidere. De har helt glemt det tredje verset av kampsangen Internationalen som begynner med:

«I mot oss statens lover bøies, av skatter blir vi tynget ned», sier hun.

Lover skattelette

I talen sin i dag fremholder hun at Fremskrittspartiet vil ha betydelige skatte- og avgiftslettelser for vanlige folk. Samtidig vil de redusere byråkratiet og politikernes makt, «slik at folk kan få mer frihet over sine egne liv».

- Det var friheten for arbeiderne som var drivkraften hos arbeiderbevegelsen i starten. Dette har AP og LO glemt. Faktisk har de selv blitt det de en gang kjempet imot: Byråkratiets og politikerstyringens fremste forsvarere, sier Jensen.

Flåthen slår tilbake

LO-leder Roar Flåthen slår kraftig tilbake mot Frp-lederen.

- Siv Jensen daler på målingene og begynner å bli desperat. Frp er et ytterpunkt i norsk politikk. Høyre bør merke seg dette. Det samme bør velgere som vurderer å stemme på ett av de to partiene, sier Flåthen.

Han mener Fremskrittspartiet er og blir et parti som vil undergrave arbeidslivsmodellen LO står for.

- For LO har sysselsetting og arbeid alltid vært viktig. At vi støtter en regjering som fokuserer på dette bør ikke overaske noen, sier LO-lederen.

- At Frp angriper vår skattepolitikk er noe underlig. Selv skal de kutte over 100 milliarder i skatt uten å kutte i velferden. Dette henger rett og slett ikke på greip, sier Flåthen.

- Forutsigbart

- Når det gjelder pensjonsforliket vil jeg tillate meg å minne på at det var et omforent Storting som sto bak dette. Nok en gang viser Frp lite gangsyn og spiller seg ut på sidelinjen i viktige samfunnsreformer, sier han og legger til:

- LO valgkampbevilgning er resultat av vedtak tatt i full åpenhet av en demokratisk valgt kongress. Ingen har personlig fordel av det, til forskjell fra FrPs og Høyres rike onkler. Som vil få en direkte økonomisk gevinst av partienes skattelette. Det er en meget stor forskjell, sier og avslutter med denne salutten til Jensen:

- Hennes utspillet er like forutsigbart som at 1. mai kommer en gang i året.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder