UNDERSØKTE: I forbindelse med dødsfallet sperret politiet av denne boligen i Dalsbygdveien tirsdag. Foto: Alf Øystein Støtvig ,

Voldssiktede løslatt etter dødsfall i Skien

De fire mennene som ble siktet for grov vold etter at en 60 år gammel mann døde sent mandag kveld, er løslatt.

  • Siri Eggen

Artikkelen er over fire år gammel

Den 60 år gamle mannen ble funnet livløs på en adresse i Skien ved 23-tiden mandag kveld, etter at politiet fikk melding om bråk og slåssing på stedet.

Han ble forsøkt gjenopplivet, men ble senere erklært død.

Bakgrunn: Fire siktet etter dødsfall i Skien

Politiadvokat Borgen mente det var skjellig grunn til å mistenke at de fire mennene utsatte 60-åringen for vold før han døde, men midt under et av fengslingsmøtene i Nedre Telemark tingrett onsdag kom den foreløpige obduksjonsrapporten.

Ifølge politiet er denne uklar, noe som medførte at politiet frafalt begjæringen om å varetektsfengsle de fire som er siktet i saken.

Alle fire har hele tiden nektet for å ha utøvd vold mot 60-åringen.

– Vi brukte ikke vold mot ham. Jeg er helt uskyldig. Vi bare holdt ham til politiet kom, sa en av de siktede, en 43 år gammel mann før fengslingsmøtet, skriver Varden.

Politiadvokat Jon Borgen ba i utgangspunktet tingretten om å fengsle 43-åringen i fire uker med brev- og besøksforbud. Også tre andre menn i 30- og 40-årene ble onsdag framstilt for varetektsfengsling.

Politiet sperret av to boliger i bydelen Skotfoss etter at mannen ble funnet død – 60-åringens leilighet i en firemannsbolig og et lite kommunalt eid murhus.

Kilde: VG/NTB

Mer om

  1. Krim

Flere artikler

  1. Fire siktet etter dødsfall i Skien

  2. 30-åring siktet for drap etter brann i Skien

  3. Drapssiktet Maxbo-ansatt i avhør:
    – Det var ikke helt tilfeldig

  4. Oslo-drap før jul i fjor: Drapssiktet (25) besluttet løslatt

  5. BT: 43-åring skal ha drept moren (70) med øks

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder