NY UNGDOMSSTRATEGI: Helseminister Bent Høie (H) vil utarbeide en egen strategi for helsetjenester til barn og unge. Foto:Jan Petter Lynau,VG

Høie vil gjøre det lettere for ungdom å få prevensjon

Regjeringen lytter til Stortinget og vil neste år utarbeide en egen strategi for ungdoms helse. Blant annet skal prevensjon bli mer tilgjengelig.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– God helse er grunnlegende for barn og ungdom, og det er viktig at vi har en helsetjeneste som møter de unges behov. Regjeringen vil derfor utarbeide en egen ungdomshelsestrategi. Vi ønsker også å gjøre prevensjon lettere tilgjengelig for ungdom, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

Blant annet ønsker regjeringen at flere enn bare leger skal kunne rekvirere langtidsvirkende prevensjonsmetoder til ungdom.

– Det er viktig med et godt lavterskeltilbud til ungdom og at de har lett tilgang på prevensjon. Regjeringen vil derfor vurdere å utvide rekvisisjonsretten for langtidsvirkende prevensjon til også å gjelde jordmødre og helsesøstre, sier Høie.

I den nye ungdomsstrategien vil hele spekteret av utfordringer knyttet til ungdomshelse bli berørt. Dette gjelder også seksuell helse.

Både Stortinget og ulike brukerorganisasjoner, blant annet Unge funksjonshemmede, har etterspurt en slik strategi. Helse- og omsorgsdepartementet lover nå å følge opp initiativet.

Ungdomshelsestrategien legges fram i en stortingsmeling som regjeringen fremmer i 2015. Målet er en høringsrunde i høst og innføring av den nye strategien i løpet av første halvår neste år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder