- LIKE: Indias største avis mener det er flere likheter mellom den utpekte Nordea-svindleren Umar Farooq Zahoor og filmstjernen George Clooney. Foto: Privat/AP

Indias største avis om utpekt Nordea-svindler: - Han likner på George Clooney

Indias største avis mener Umar Farooq Zahoor (38) - utpekt som bakmann i Nordea-svindelen - likner på filmstjernen George Clooney. Storavisen mener også det er flere likheter mellom de to.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Indiske medier har vist stor interesse for norskpakistanske Umar Farooq Zahoor etter at det tidligere i høst ble kjent at han er kjæreste med Pakistans største reality-kjendis Veena Malik.

For noen uker siden var den store nyheten at han skal gifte seg med den pakistanske kjendisen.

Norskpakistaneren bor i en luksusvilla i fasjonable Emirates Hills i Dubai. I et VG-intervju i sommer ble 38-åringen utpekt som bakmannen til en av de største banksvindlene i Norge, det såkalte Nordea-bedrageriet.

OMTALT: Indias største avis mener det er flere likheter mellom den amerikanske filmstjernen og den utpekte Nordea-svindleren. Avisen mener både Umar Farooq Zahoor og George Clonney har sansen for gode biler og har den samme hårfrisyren. Faksimile: TIMES OF INDIA


Glad i luksus

Den indiske storavisen Times of India mener norskpakistaneren har flere likhetstrekk med Clooney og viser til utseendet hans. I tillegg skriver storavisen at begge mennene har sansen for gode biler.

«Mens George eier en Tesla Model S, eier Umar en Rolls Royce» heter det i artikkelen, som er skrevet av journalist Pooja Kulkarni.

ROLLS ROYCE: Her poserer Umar Farooq Zahoor foran en Rolls Royce som Sonia Rashid hevder han kjøpte etter bedrageriet mot Nordea i 2010. Foto: PRIVAT


Den norske kvinnen Sonia Rashid tok ut over 50 millioner kroner i en rekke banker i Dubai. Hun sto fram i et VG-intervju i sommer og fortalte at hun ga pengene videre til Umar Farooq Zahoor. Dette gjentok hun senere i et videoavhør med norsk politi.

Ifølge Rashid kjøpte Farooq Zahoor sin Rolls Royce etter Nordea-svindelen.

- Samme frisyre

Times of India gjør også et poeng av at norskpakistaneren har samme frisyre som Hollywood-stjernen.

Men det er en viktig forskjell mellom de to mennene; og det er alderen. Hollywood-stjernen er 52 år gammel, mens den svindelutpekte norskpakistaneren bare er 38 år gammel.

ORIGINALEN: George Clooney (52) er en avb Hollywoods største stjerner, men har også tatt reklameoppdrag for DnB. Foto: AFP

Farooq Zahoor ble tidligere i høst etterlyst av myndighetene i Sveits via interpol for en større banksvindel på midten av 2000-tallet.

I Interpols systemer er det den sveitsiske statsadvokaten Marc Jean-Richard-Dit-Bresel som er oppføt som ansvarlig for etterlysningen. Men i slutten av august var norskpakistaneren på besøk i Vietnam.

- Sett på flyplassen i Mumbai

Men ifølge Times of India ble paret nylig observert på flyplassen i Mumbai. Selv om Umar Farooq Zahoor for et snart halvt år siden ble utpekt som bakmann for den såkalte Nordea-svindelen, har Oslo-politiet hverken etterlyst eller avhørt mannen.

Begrunnelsen til Oslo-politiet er at Zahoor er pakistansk statsborger og derfor kan ikke Norge kreve ham utlevert fra De forente arabiske emirater.

Politiet i Oslo har gitt Zahoor et tilbud om å komme til Norge og forklare seg, men Zahoor har tidligere opplyst at han er så travel at han ikke har mulighet til å komme.

- Han har opplyst at han ikke kan komme til Norge for å avgi forklaring. Han har opplyst at han har familie og foretak å ivareta i Dubai og han ikke har mulighet til å komme til Norge, sa etterforskningsleder Rune Skjold ved Finansseksjonen i Oslopolitiet til VG nylig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder