Erna Solberg på Norway Cup: - Jeg har forståelse for at folk er redde

Blir daglig oppdatert av Politiets sikkerhetstjeneste (PST)

EKEBERGSLETTA (VG) Statsminister Erna Solberg sier at vi må fortsette å leve som normalt, selv med terrortrusselen hengende over oss.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Solberg snakket med fotballspillere og foreldre under åpningen av Norway Cup i dag.

Mellom fotografering og småprating med et guttelag fra Kosovo hadde Solberg også tid til å gi norske borgere et råd om terrorsituasjonen:

– Jeg har forståelse for at det blir engstelse når politiet går ut med det trusselbilde de ser, og at de har høynet beredskapen. Samtidig er det viktig å huske at målet til mange terrorister er å skape frykt, og engstelse. Det er viktig at vi forsøker å passe på og leve mest mulig normalt, være mer overvåkende, tenke igjennom hva vi gjør, men ut over det følge politiet råd, sier Statsministeren.

– Hvordan reagerte du selv på terrorbeskjeden?

– Jeg syntes selvfølgelig dette var en veldig lei beskjed og få. Men vi vet at vi lever i en mer urolig verden, vi vet at terrorbildet i verden har økt ikke minst på grunn av situasjonen i Midtøsten, særlig i Syria.

PRATET MED GUTTELAG: Solberg pratet lenge med et guttelag fra Kosovo som har kommet til Norge for å delta på Norway Cup. Guttene takket Solberg for at laget fikk være med på turneringen. Foto:Mari Reisjå,

På spørsmål om hvilke råd hun har til nordmenn som nå som er engstelig for å ta bussen i morgenrushet mandag morgen, oppfordrer hun folk til å være mer overvåkende, lytte til politiet og ta egne valg.

– Blir daglig informert av PST

På spørsmålet om hvor mye informasjon Solberg og regjeringen selv får fra PST, svarer hun at de blir fortløpende informert.

– Vi blir daglig oppdatert på den informasjonen PST har. Samtidig vet vi at politiet har et godt grep på det beredskapsmessige, sier hun til VG.

Men i hvilken grad informerer PST deg?

– Vi blir fortløpende informert, og vi blir oppdatert hver dag.

Trakk seg

I går ble det kjent at enkelte lag har valgt å trekke seg fra arrangementet grunnet terrorfaren. Generalsekretær på Norway Cup, Frode Kyvåg, oppfordrer foreldrene til å sende ungene sine til fotballarrangementet.

– Vi gjør hva vil kan, og enda litt til for at de skal ha det trygt og godt. De har gledet seg, jobbet dugnad og trent til dette arrangementet så jeg sier; Send de av gårde, og vi lover å passe på dem, sier Kyvåg.

Solberg har forståelse for at enkelte foreldre velger å holde ungene sine hjemme.

– Alle foreldre må gjøre valg for sine barn. Jeg forstår at man kan bli engstelig. Samtidig ønsker terroristene å skape engstelse og frykt. Det beste vi kan gjøre er å stå sammen og ikke la oss prege av det, sier hun til NTB.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder