PÅGREPET: Her ankommet to av de fire siktede arresten i Stavanger etter pågripelsen. Til venstre 36-åringen pågrepet som nummer to i saken, til høyre 38-åringen. Foto: Fredrik Solstad ,

Politiet vil holde Tina-siktede isolert i to nye uker

Politiet må fredag til retten for å begjære at tre av de siktede i Tina-saken fortsatt skal holdes isolert i varetekt.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Politiet pågrep 16. og 17. september til sammen fire menn for det 15 år gamle drapet på Tina Jørgensen (20) fra Stavanger.

Fredag 18. september besluttet Stavanger tingrett at tre av dem skulle varetektsfengsles i fire uker, hvorav to i full isolasjon. Disse tre er 36-åringen bosatt i Lyngdal som ble pågrepet først, 36-åringen bosatt i Kristiansand som ble pågrepet som nummer to etter å ha meldt seg og 38-åringen som ble pågrepet som fjerdemann.

Ifølge Kristiansand-mannens forsvarer, Trond Wåland, og 38-åringens forsvarer, Olav Sylte, har politiet nå begjært at deres klienter skal holdes isolert også de to siste ukene av inneværende fengslingsperiode.

Les også: Etterforsker om kvinne var involvert i drapet

For å få dette igjennom må imidlertid politiadvokat Herdis Traa til retten på nytt på fredag for å begjære dette, for så å eventuelt få medhold av retten.

Med fire siktede i ulike angivelige roller opp mot drapet og hendelser som ligger 15 år tilbake i tid er det spesielt viktig for politiet at de fire siktede ikke har mulighet til å utveksle informasjon seg imellom – slik at forklaringene deres blir så upåvirkede som mulig.

Thomas Randby representerer 36-åringen som av helsemessige årsaker kun ble varetektsfengslet i to uker. Randby opplyser at han foreløpig ikke har mottatt noen begjæring om videre fengsling.

Dette er samme 36-åringen som politiet planla en topphemmelig undercover-aksjon mot.

VG har ikke fått tak i politiadvokat Traa eller Odd Rune Torstrup, som forsvarer 36-åringen bosatt i Lyngdal som ble pågrepet først i saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder