Totenrussen svarer askerrussen: - Pappagutter!

(VG Nett) Russepresident på Lena videregående skole i Østre Toten, Stig Tollefsrud, reagerer når han hører at Alive-bussen fra Asker har brukt 1,7 millioner kroner.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

REAGERER: Russepresident ved Lena V.G.S. i Østre Toten, Stig Tollefsrud, reagerer på at askerrussen bruker så mye som 1.7 millioner kroner på en buss. Foto: Privat

På Toten er det tradisjon å bruke van i russetiden. Bilen blir brukt for å komme seg fra treff til treff, og blir plassert på en parkeringsplass mens russen fester. Selv med et mye mindre budsjett enn 1,7 millioner kroner, har Tollefsrud det kult med det kjøretøyet han har.

LES OGSÅ:Disse gutta ler av millionbussene

LES OGSÅ:Bærums-russ leier Metallica-anlegget

Har det kult

- Klart vi har det kult. Det hadde blitt for mye med buss. Altfor mye styr. Bygging, planlegging. To år har de brukt, vi har bare brukt noen uker. Dessuten synes jeg 1,7 millioner kroner er altfor mye penger, spesielt når det er så mye kule vaner også, sier Tollefsrud til VG Nett.

«Utdrekkningskjøretøyet» heter bilen Stig benytter seg av, og han er glad for hvordan han har prioritert pengene. Selv om han gjerne skulle hatt buss.

Hva mener du? Diskuter årets russHER!

- Men jeg hadde aldri brukt så mye penger. Buss er kult, men van er ikke underlegent. De er jo så mange, oppimot 26 stykker. Når vi da bare er syv, har vi ikke råd til mer, fortsetter han.

- Klyser og pappagutter

- En av guttene på bussen Alive skal ha uttalt at «han sikkert ville kjørt van hvis han var fra Toten han og». Hva har du å si til ham?

- Det synes jeg var klysete sagt. De er jo en gjeng med pappagutter. Vi har det kult her på Toten, og feirer russ akkurat som dem med Tryvann og landstreff i Lillehammer. Det virker som han stempler oss som harry, og det syns jeg er dumt. Jeg føler meg faktisk litt truffet etter en sånn uttalelse, sier Stig, men avslutter med at han ikke tar seg nær av at guttene fra Asker bruker dem som et eksempel på hvor «kjedelig» de mener det er med van.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder