- Trygt å la seg operere hos Nordlandssykehuset

  • Sol Gabrielle Larsen
Publisert: Oppdatert: 01.07.10 22:50
INNENRIKS

Helseministeren håper direktør-oppsigelsen vil skape ro rundt sykehuset.

(VG Nett) Til tross for at fem pasienter ved Nordlandssykehuset har fått friske organer fjernet, er det ifølge Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) fortsatt trygt å la seg operere ved sykehuset.

- Det er ingen grunn til ikke å la seg operere hos Nordlandssykehuset. Norske sykehus behandler tusenvis av pasienter hver dag, og de aller, aller fleste får god behandling, sier Strøm-Erichsen til VG Nett.

Til sammen har Pasientombudet i Nordland mottatt fem meldinger fra pasienter som har fått fjernet milt, bukspyttkjertel, lymfekjertel og tolvfingertarm i feilaktige kreftoperasjoner.

Etterforskning

Senest i går fortalte VG om Wiggo Fred Gåsland (64) som klaget over magesmerter etter en operasjon ved Nordlandssykehuset. Han gikk dagevis uten å bli hørt, og til slutt døde han 13. juli 2009.

Helseministeren ønsker derimot ikke kommentere disse sakene.

- Det har skjedd noen operasjoner som etter reglene ikke skal gjennomføres ved Nordlandssykehuset. Det vi ikke kan si noe om er feilbehandling i forhold til operasjoner som ikke skulle bli tatt. Dette vil Helsetilsynet se på og politiet etterforske, sier Strøm-Erichsen.

LES OGSÅ:Alt om sykehusskandalen

- Til etterretning

Eivind Solheim går av som administrerende direktør etter avsløringene om skandaleoperasjonene.

Hva tenker du om oppsigelsen?

- Jeg tar den til etterretning og håper dette vil skape ro rundt sykehuset. De behandler syke hver dag og det er viktig at pasientene har tilliten deres.

Solheim blir den andre som går av på grunn av avsløringene.

Mandag måtte en hardt presset sjef for kirurgisk klinikk ved Nordlandssykehuset forlate stillingen sin, etter VGs avsløringer om den omfattende operasjonsskandalen.

Her kan du lese mer om