PÅKJØRSEL: Politiet fikk melding om en påkjørsel på en eiendom i Ås kommune klokken 18.50 torsdag kveld. En mann i 70-årene skal ha blitt påkjørt av et familiemedlem, og er fraktet til Ullevål i helikopter. Foto: Freddie Larsen

Eldre mann påkjørt av lastebil - alvorlig skadet

En eldre mann er påkjørt av en lastebil inne på en eiendom i Ås i Follo torsdag kveld. Politiet mistenker at føreren mente å kjøre på mannen, som er i 70-årene.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Den skadede er sendt til Ullevål sykehus med helikopter. Tilstanden ble først beskrevet som kritisk, men dette ble nedjustert til ikke-livstruende, alvorlige skader natt til fredag.

– Vi mistenker at det er en forsettlig handling, og har vitneopplysninger som tilsier det, forteller operasjonsleder Leif Olav Holten i Sør-Øst politidistrikt til VG.

Ifølge politiet er offer og gjerningsmann i nær familie.

Politiet var også på adressen tidligere torsdag, noe som styrker deres mistanke om at handlingen er utført med vilje.

– Vi var på stedet tidligere i kveld i forbindelse med en utløst voldsalarm der fører av lastebilen og mannen i 70-årene var noen av partene, opplyser Holten.

Sjåføren av lastebilen er en mann i 40-årene.

– Den pågrepne lastebilsjåføren er siktet for forsettlig påkjørsel, og siktelsen er også tilknyttet familievold, forteller Holten.

Operasjonslederen forteller at årsaken til hendelsen kan bunne i en vedvarende familiekonflikt, men vet foreløpig ikke noe mer om hva som ligger i det.

Politiet foretar i kveld åstedsundersøkelser, sikring av spor og undersøkelser av kjøretøyet.

– Vi jobber også med avhør av vitner og familiemedlemmer. I kveld eller i morgen vil vi også gjennomføre avhør av siktede, sier Holten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder