FØRSTE FASE: TV 2 skal kutte med 350 millioner frem mot 2020, og i første runde blir det gitt tilbud om sluttpakker. Foto: Vidar Ruud NTB scanpix

Redaksjonsklubben: Om lag 60 har fått innvilget sluttpakke i TV 2

Fristen for å søke sluttpakke i TV 2 går ut natt til lørdag. Så langt er det kjent at rundt 60 ansatte har fått innvilget sluttpakke. Det er flere enn redaksjonsklubben forventet.

  • Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Tidligere fredag skrev Kampanje at TV 2 har blitt rammet av en ny kalddusj. Omsetningen utvikler seg svakere enn budsjettert, og etter syv måneder skal kanalen ligge 100 millioner bak budsjett.

Allerede i januar kom første tegn på at TV 2 skal stramme inn da de gikk ut og uttalte at de skal kutte 350 millioner kroner frem til 2020. Første fase var å tilby frivillige sluttpakker til kanalens rundt 850 ansatte.

Ved midnatt går denne friste ut, men kanalen skal etter det Kampanje kjenner til ikke være i nærheten av å klare et høyt nok antall sluttpakker i første omgang.

Leder for redaksjonsklubben i Oslo, Stein Akre, sier til VG at de ikke har innsikt i alle søknadene, og derfor ikke vet akkurat hvor mange sluttpakker som er innvilget.

– Men jeg har hørt at tallet ligger på rundt 60 innvilgede sluttpakker, sier han.

Nettavisen omtalte saken først, og kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 sier til avisen at de ikke vil kommentere antallet sluttpakker før mandag. Det samme sier kommunikasjonsdirektør Sarah Wiland til Kampanje, som hevder å vite at kanalen «ikke er i nærheten» av å klare å unngå oppsigelser.

Dahl ønsker heller ikke kommentere antallet innvilgede sluttpakker overfor VG fredag kveld.

– Vi kommer tilbake med kommentarer når vi har fått oversikt over antallet innvilgede søknader i neste uke, sier han.

Ifølge Akre er 60 innvilgede sluttpakker et høyere tall enn forventet.

Så du denne? TV 2-klubbleder om intern e-post: – Skulle vi gjerne vært foruten

Ny runde frivillig løsning

Hvor mange ansatte som må gå, vet verken klubben eller ledelsen i TV 2 ettersom dette er første fase i moderniseringsplanen som har fått merkenavnet «TV 2 i 2020».

– Når resultatet av denne sluttpakke-fasen legges frem 29. september vil vi vite mer om hvor mange fler som eventuelt må gå, og vi har som målsetning om å få til en ny runde med frivillige løsninger.

Redaksjonsklubben er klare på at ingen, verken klubben eller ledelsen, ønsker at det skal gå mot masseoppsigelser.

– Vi har ikke hatt noen masseoppsigelser i TV 2s historie, og vi har som målsetting om å slippe det også denne gangen, sier Akre.

TV 2-profilen: – Her er det bare å ta pengene og løpe

Tror ikke på rykter om press

Nettavisen hevder å kjenne til at noen av de som har fått innvilget sluttpakke i TV 2 har følt seg presset til å velge denne løsningen. Det kjenner ikke Akre til.

– Det tror jeg ikke er sant. Jeg tror jeg hadde visst det, sier han til VG og utdyper:

– Mest fordi at vi er i en fase hvor det ikke har vært aktuelt. Dette er en før-fase med mindre press.

Så du denne? Redaksjonsklubben i TV 2 fraråder medlemmene å ta sluttpakke

Blant de ansatte som har uttrykt bekymring rundt kanalens nedskjæringer er den profilerte sportskommentatoren Davy Wathne.

– Jeg tror det blir blodig og fryktelig tøft – mye styggere og smertefullt enn vi har gått rundt og trodd, sa han til VG i slutten av august.

Blant TV-profilene som har tatt sluttpakke er Nils Gunnar Lie, Jan Øyvind Helgesen, Signe Tynning, Mah-Rukh Ali og Jan Ove Ekeberg. I sportsavdelingen forsvinner Jahn Ivar «Mini» Jacobsen, Thomas Aune, Freddy Dos Santos, Ole Martin Årst og Aleksander Schau, men ikke alle disse har vært fast ansatte i kanalen.

Les også: TV 2-Lie om TV-fremtiden: – Endringene slår inn som en tsunami

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder