AKSJONERTE: I 2014 aksjonerte politiet mot Lime-butikker. Her i Eiriks Gate på Tøyen. I november var hovedforhandlingen mot 13 tiltalte ferdig. Dommen ventes ifølge VGs opplysninger i 2018. Foto: Trond Solberg VG

Prislappen på advokater i Lime-saken: 67,6 millioner kroner

De totalt 32 advokatene har lagt ned titusenvis av timer i saken, og har alle fått utbetalt millionbeløp for sitt arbeid før og under Lime-rettssaken. Dom i saken ventes i 2018.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

VG har fått tilgang på salæroppgaven i Lime-saken.

De totalt 32 advokatene, 29 forsvarsadvokater og tre bistandsadvokater, har til sammen fått utbetalt 63,6 millioner kroner for gjennomføringen av hovedforhandlingen.

Til sammen har advokatene lagt ned 51 819 timer arbeid i saken. Rettssaken gikk i fjor fra januar til november.

Tar man med beløpet advokatene har fått utbetalt for forberedelse og arbeid under etterforskningen av saken, er det totale beløpet 67,6 millioner kroner.

Hele listen finner du i bunnen av saken.

9,5 millioner

Statsadvokat Geir Evanger la ned påstand om 13 års fengsel og inndraging av verdier for 40 millioner korner for Lime-sjefen, Sajjad Hussein.

Han sto i Oslo tingrett tiltalt for grov menneskehandel og flere andre straffbare forhold.

EN AV 31 ADVOKATER: Advokat Karen Randi Forbrigd forsvarte Sajjad Hussein. Her i Oslo tingrett under behandlingen av saken. Foto: Annemor Larsen VG

Advokatene Karen Forbrigd, Gunhild Bergan, John Christian Elden og Mette Julie Sundby jobbet for Sajjad Hussein før og under hovedforhandlingen.

De har totalt fått utbetalt over 9,5 millioner kroner.

– Fem advokater har jobbet med saken i drøyt tre år i tillegg til flere fullmektiger. Den tok 1 år i retten, og påtalemyndigheten mente vår klient var en form for hovedmann. Det er vel ingen saker politiet har brukt mer penger på, og når de produserer, må det imøtegås. Fortsatt mye som gjenstår, men vi jobber videre med saken, sier Elden til VG.

DN skrev i februar i fjor at Lime-saken hadde kostet Romerike politidistrikt, nå Øst politidistrikt, 70 millioner kroner.

Elden om Lime-saken: – En prestisjesak av dimensjoner

13 tiltalte

Politiet og flere offentlige etater aksjonerte høsten 2014 mot 20 butikker i Lime-kjeden.

Etterforskningen var svært ressurskrevende, og saken er blitt omtalt som Norges største menneskehandel-sak.

13 personer sto tiltalt i Oslo tingrett for blant annet organisert kriminalitet og menneskehandel. Rettssaken startet 20. januar 2016 og ble avsluttet i slutten av november samme år.

Lime-tiltalt: Jeg har problemer med å forstå hva som er kriminelt

Dom i 2018

Dommen i saken er enda ikke kommet, men ifølge VGs opplysninger er den ventet å foreligge først i 2018.

Den var opprinnelige ventet i oktober i år.

Hovedforhandlingen skulle vært avsluttet innen sommerferien i fjor, men av flere årsaker ble den seks måneder forsinket. Deler av tiltalen ble også skilt ut for å bli iretteført senere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder