• Dette betyr gjenåpningen for studenter

  Regjeringen letter på nasjonale tiltak for universitet, høgskoler og fagskoler. Det kom frem på en pressekonferanse om gjenåpningen av Norge i dag.

  Publisert 13. april, kl. 16:40

 • Tiltakene vil gjelde fra fredag. Men Erna Solberg gjorde det klart at selv om dette er lettelser som gjelder nasjonalt, kan fortsatt kommunene velge å ha strengere restriksjoner dersom de mener det er nødvendig for å holde smittetrykket nede.

 • – Vi letter nå på nasjonale tiltak for universitet, høgskoler og fagskoler, sånn at det i større grad skal være mulig å være tilstedet på lærestedet med forsterket smitteverntiltak, sier kunnskapsminister Guri Melby på pressekonferansen.

 • For studentene betyr gjenåpningen i første omgang at det åpnes for at undervisning i mindre grupper kan gjennomføres. Alle planlagte arrangementer bør fortsatt være digitale, og større forelesninger og sammenkomster bør unngås.

 • Studenter i områder uten høy smitte bør få mulighet til fysisk undervisning minst en gang i uken når det er mulig å gjennomføre i mindre grupper og i tråd med smittevernveilederne, skriver regjeringen i en pressemelding.

 • – Vi vet at det er svært krevende for dere som studerer i kommuner som har høyt smittetrykk og som er underlagt de strengeste smitteverntiltakene, sier Melby og fortsetter:

  – Det er mange som nærmer seg slutten på utdanningen sin og skal videre i livet, stengte lokaler gjør denne innspurten utfordrende. Derfor har vi bedt FHI og Helsedirektoratet vurdere midlertidig justeringer for tilgang til lokaler, også på på de strengeste nivåene.

 • Henrik Asheim ser også lyst på at tiltakene nå kan lette noe for studentene.

  – Det er veldig positivt at vi nå kan gi mange studenter er mer normal hverdag. Mange studenter ved fagskoler, høyskoler og universiteter kan nå være mer fysisk til stede ved undervisning og at lesesaler og bibliotek kan holde åpent med smitteverntiltak, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) i en pressemelding.