Stortinget har vedtatt sterk kritikk mot Listhaug

Opposisjonspartiene har samlet seg om et såkalt «daddelvedtak» om justisminister Sylvi Listhaug - hvor de i Stortinget vedtar sterk kritikk mot en statsråd.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det er den sterkeste formen for kritikk som Stortinget kan rette mot en statstråd uten å erklære mistillit.

Forslaget, som ble fremmet på Stortinget i kveld og vedtatt med 53 mot 47 stemmer, lyder slik:

«Stortinget mener det er sterkt kritikkverdig at justis-, beredskaps- og innvandringsminister Sylvi Listhaug offentlig har fremsatt uriktige og krenkende påstander knyttet til bekjempelse av terror i Norge.»

Det var SV-leder Audun Lysbakken som fremmet forslaget på vegne av alle opposisjonspartiene: Ap, Sp, SV, MDG, KrF og Rødt tidligere torsdag.

Mistillitsforslaget, som er den sterkeste reaksjonen, er imidlertid fortsatt ikke behandlet på Stortinget. Den vil bli behandlet tirsdag.

Både Ap og SV har allerede bekreftet at de stiller seg bak mistillitsforslaget som ble fremmet av partiet Rødt torsdag.

les også

Dette betyr mistillitsforslaget for regjeringen

Ap og SV trenger både Sp og KrF med på laget for at mistillitsforslaget skal få flertall. KrF og Sp har foreløpig ikke bestemt seg.

Bakgrunnen for voteringen og mistillitsforslaget er Listhaugs Facebook-innlegg fredag som inneholdt et bilde av væpnede krigere med teksten «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet».

Onsdag gikk Erna Solberg ut og beklaget innlegget på vegne av Listhaug og regjeringen. Opposisjonen savnet imidlertid en beklagelse fra Listhaug selv. Først torsdag beklaget Listhaug innlegget selv.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder