REPRESALIER: Masud Gharahkhani, leder av Arbeiderpartiets migrasjonsutvalg. Her avbildet i september 2018. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ap vil straffe koranskole-foreldre

Stortingsrepresentant Masud Gharahkhani (Ap) vil gi bøter eller kutte barnetrygd til foreldre som sender barna på koranskoler i utlandet.

karen.setten@ntb.no

– Foreldrene må prioritere skikkelig skolegang i Norge. Ikke koranskoler eller andre uakseptable og dårlige skoler i hjem­landet. Derfor må vi slå hardt ned på foreldre som frarøver sine barn skolegang i Norge, sier Masud Gharahkhani, som er leder av Aps migrasjonsutvalg, til Vårt Land.

les også

Utvandringstilskudd som integreringstiltak

Stortingsrepresentanten sier at når dialog med foreldre i grunnskolen ikke gir resultater, er klare retningslinjer for sanksjonsmuligheter en mulighet. Han sier det kan være å dra inn barnevernet, kutte i barnetrygden eller gi bøter.

les også

Barna som blir borte

Mandag annonserte regjeringen at de skal danne en ekspertgruppe som skal gå gjennom inntil ti enkeltsaker hvor barn og unge har blitt etterlatt i utlandet mot sin vilje. Gruppen skal gi råd til politikerne hvordan slike tilfeller kan forebygges i framtiden.

En rapport fra forskningsstiftelsen Fafo viser at nærmere 40 prosent av ungdommer med somalisk bakgrunn har gått på skole i utlandet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder