HOVEDSTADEN: Ifølge tiltalen ble den grove voldtekten og ranet utført ved Lilleborg skole på Torshov i Oslo i oktober i fjor. Foto: KYRRE LIEN, VG

Brødrepar tiltalt for grov voldtekt og grovt ran

Politiet mener at de to unge brødrene samarbeidet da en mindreårig jente ble truet med kniv, voldtatt og ranet ved en skole i Oslo i fjor.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Nå er det unge brødreparet blant annet tiltalt for grov voldtekt, seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år og grovt ran.

Det var om kvelden 22. oktober i fjor at brødreparet skal ha truffet en mindreårig gutt og jente ved Lilleborg skole i Oslo.

Ifølge tiltalen, holdt den eldste broren en kniv mot halsen til den unge jenta mens han forgrep seg mot henne.

Han skal også ha utøvet vold mot jenta og uttalt at om hun ikke gjorde som han ville, så skulle han enten «stabbe henne eller kutte over halsen hennes». Ifølge tiltalen ble også fornærmedes BH kuttet i to deler.

Parallelt med storbrorens påståtte grove handlinger mot den mindreårige jenta, skal den yngre broren ha slått kameraten hennes i ansiktet, truet ham med kniv og sagt at han ville «stabbe» ham om ikke venninnen gjorde som hun fikk beskjed om.

les også

Brødrepar siktet for ran og voldtekt

Tiltalen: Truet med drap

Ifølge tiltalen ranet brødreparet også med seg verdier fra venneparet, deriblant en mobiltelefon, et bankkort og kontanter.

Brødrene skal også ha truet med å drepe de to vennene eller familiene deres om de kontaktet politiet.

Det tiltalte brødreparet har somalisk bakgrunn, men er norske statsborgere. En av dem var mindreårig da hendelsen fant sted.

De fornærmede vennene var begge mindreårige.

– Det er en veldig skremmende opplevelse og svært alvorlig sak. Handlingen har fått store konsekvenser for min klient, sier den fornærmede guttens bistandsadvokat, Hege Salomon, til VG.

Den fornærmede jentas bistandsadvokat, Espen Wangberg, har ikke besvart VGs henvendelser om saken.

– ALVORLIG SAK: Advokat Hege Salomon bistår den fornærmede gutten fra hendelsen ved Lilleborg skole. Salomon beskriver saken som vært alvorlig. Foto: NTB/SCANPIX

Politiet: Nytt voldtektsforsøk etter løslatelse

De to brødrene ble pågrepet og varetektsfengslet i en periode etter episoden ved Lilleborg skole. Ifølge tiltalen, begikk storebroren ny kriminalitet nærmest umiddelbart etter at han ble løslatt.

Da skal han ha forsøkt å skaffe seg seksuell omgang med en jente ved å utøve grov vold mot henne. Voldtektsforsøket mislyktes siden fornærmede gjorde motstand og fikk varslet forbipasserende, ifølge tiltalen.

Storebroren er også tiltalt for et tilfelle av blotting og vold, samt for trusler mot flere politibetjenter.

Ingen av forsvarerne til brødrene, advokatene Jonny Sveen og Andreas Nyhaug, har besvart VGs henvendelser. Det er derfor uklart om hvordan brødrene stiller seg til skyldspørsmålet.

Saken er berammet i Oslo tingrett 6. november og pågår over to uker.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder