TILTALT: Mohyeldeen Mohammad må onsdag møte i rettssal 719 i Oslo tingrett der han blant annet er tiltalt for bensintyver. Foto: Terje Bringedal

Norsk islamist i retten for bensintyveri

Islamisten Mohyeldeen Mohammad (32) må onsdag møte i Oslo tingrett tiltalt for å ha dyttet et stevnevitne og for å ha fylt bensin uten å betale for seg.

  • NTB
Publisert:

I tillegg er 32-åringen tiltalt for å ha kjørt bil med stjålne skilt.

Ifølge tiltalen skal Mohammad ha tatt «tak i skulderen til stevnevitnet og/eller dyttet ham». Dette ble gjort «som gjengjeldelse for at vitnet rett forut hadde forkynt et forelegg og en stevning til hovedforhandling i straffesak for ham», heter det.

Hendelsen skjedde i fjor høst utenfor Mohammads bolig på Holmlia.

Erkjenner delvis straffskyld

Vel ett år tidligere, våren 2016, skal Mohammad ifølge tiltalen fra Statsadvokatene i Oslo ha kjørt en bil med stjålne skilt inn på en bensinstasjon på Tøyen, fylt bensin for 630 kroner, og så kjørt av gårde uten å betale for drivstoffet.

les også

Mohyeldeen Mohammad tiltalt for grove trusler mot Abid Raja

Mohammads forsvarer, Sulman Hussain, sier til NTB at hans klient erkjenner delvis straffskyld etter tiltalen.

Mohammad ble i vår tiltalt for trusler mot Abid Raja (V), etter blant annet å ha kalt Raja et «skittent svin» som burde brenne i helvete. Denne saken kommer ikke opp for retten før 22. oktober.

Har holdt en lavere profil

Mohammad kom til Norge som treåring og bodde i mange år i Larvik i Vestfold, men har i dag adresse i Oslo.

Han ble regnet som en av de mest innflytelsesrike skikkelsene i det radikale norske islamistmiljøet, men har de siste årene holdt en lavere profil.

les også

Her poserer Mohyeldeen Mohammad med våpen

I 2012 reiste Mohammad til Syria, som en av de første fra det norske islamistmiljøet. Han kom tilbake til Norge etter noen uker.

Han gjorde seg første gang bemerket i offentligheten da han i 2010 advarte mot «et 11. september på norsk jord» under en appell mot Muhammed-karikaturer på Universitetsplassen i Oslo. Demonstrasjonen var arrangert av blant andre Arfan Bhatti, og samlet over 3.000 mennesker.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder