Kjæresten meldte Vibeke Skofterud savnet: – Hun har det veldig tøft

ARENDAL (VG) Kjæresten til Vibeke Skofterud (38) meldte henne savnet da hun ikke kom hjem til hytta ved Arendal.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Familien setter veldig pris på all sympati og støtte som har kommet inn for Vibeke. Det er tydelig at hun har rørt veldig mange. At slike meldinger kommer på et tidspunkt hvor alt er håpløst og det virker som verden ikke skal stå opp igjen i morgen, er veldig rørende, sier familiens talsperson Pål Tømmerhoel til VG.

Vibeke Skofterud og kjæresten. Bildet er hentet fra Instagram-kontoen til førstnevnte, med familiens tillatelse. Foto: PRIVAT

les også

Vibeke Skofterud omkom i vannscooter-ulykke

På sin Instagram-konto la Vibeke Skofterud lørdag kveld like før klokken 20 ut en såkalt «story» hvor hun og kjæresten smilende kjører vannscooter på vei til Pollen i sentrum av Arendal. Der spilte blant andre Julie Bergan, Madcon og Hkeem under festivalen Canal Street.

I en senere oppdatering sitter Skofterud og kjæresten Marit Stenshorne i solen og hører på konsert i Arendal.

Det er uklart når hun forlot sentrum. Skofterud ble meldt savnet klokken 01 på natten.

ULYKKESSTEDET: Ved dette svaberget ble scooteren funnet. Ulykken skal ha skjedd i sundet mellom Hove camping på Tromøya og fastlandet i Arendal kommune. Foto: Frode Hansen, VG

Vibeke og kjæresten var på ferie på hytta sammen.

Kjæresten meldte Skofterud savnet da hun ikke kom hjem til hytta på kvelden:

– Hun kom ikke tilbake til familiehytta til kjæresten når hun skulle. Det endte med at Marit meldte henne savnet, sier Tømmerhoel.

I løpet av natten ble det ifølge politiet gjort undersøkelser om hun kan ha dratt andre steder enn hytta – til venner eller bekjente

les også

Det siste VG-intervjuet: – Bare fornøyd hvis jeg har gjort mitt aller beste

Pluss content

På morgenen ble det satt i gang søk i fjorden. Skofterud ble funnet omkommet på øya St. Helena i Hovekilen, med en vannscooter like i nærheten.

Familiens talsperson sier kjæresten nå har det veldig tøft. Hun varslet Skofteruds øvrige familie om dødsfallet søndag.

– De har det tøft, hele familien. Dette er det verste som kunne skje for alle som er involvert. Det er et liv som blir revet bort og et tap det ikke er mulig å ta inn over seg. Alle har det knallhardt, sier Tømmerhoel.

Send din hilsen: Hvordan vil du huske Vibeke?

Flagg på halv stang på øya

Familien Odermatt har den eneste hytta på øya hvor Skofterud ble funnet. De synes ulykken er tragisk. På øya vaier nå flagget på halv stang i Skofteruds minne.

– Vi har sett politi, redningshelikopter og redningsselskapet, men vi visste ikke hva det dreide seg om eller hvor mange som var involvert, sier familien til VG.

Stedet vannscooteren traff skjæret er merket av med et hvitt spor fra fartøyet. Et par meter innenfor er det igjen merket av på fjellet der scooteren trolig traff skjæret igjen.

Vannscooteren ble liggende i en liten bukt mellom to holmer på øya St. Helena.

Bukta er et yndet sted for fritidsbåter å ankre opp over natten. Det er god le for vinden og dypere vann enn lenger inn mot øyene. Natt til søndag lå det ingen båter i bukten på grunn av det dårlige været.

les også

Bjørgen om Skofterud: – Jeg skjelver, er i sjokk og er fullstendig lamslått

– Vi gikk inn fra hagen i 23-tiden på grunn av det dårlige været, sier Anine Odermatt.

Hun tror været kan ha vært grunnen til at de ikke hørte noe fra ulykken. Odermatt har selv drevet med langrenn.

– Jeg møtte Skofterud sist på brygga i går, da drev hun med vannscooteren, sier Odermatt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder