STORE SKADER: Politiet har tauet inn en av bilene for videre undersøkelser etter brannen i et garasjeanlegg i Åslandhellinga i Oslo natt til lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Flere bilbranner i Oslo natt til lørdag

Politiet mistenker at brannene er påsatt.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Like før klokken åtte lørdag morgen er alle brannene slukket.

34 personer ble evakuert under den første brannen i Åslandhellinga på Bjørndal på grunn av spredningsfare.

– Tre biler brant da vi kom til stedet. To av dem er nå fullstendig utbrent. Ingen personer ble skadet, og alle evakuerte er nå hjemme igjen, sier operasjonsleder Gjermund Stokkeli til VG.

Politiet fikk melding om brannen klokken 05.26.

Omtrent 20 minutter senere fikk politiet melding om enda en brann, i et garasjeanlegg i Nyjordstubben. Bygget stod i full fyr. Et titalls biler har fått store røyk- og sotskader. Antallet vil trolig øke, ifølge politiet.

Politiet jobber nå med taktisk og teknisk etterforskning på begge stedene. De tror brannene er påsatt.

FLERE BILER I BRANN: Et titalls kjøretøy på Nyjordet har ifølge politiet fått ulike skader som følge av bilbrann. Foto: Privat

Mistenker kriminell handling

– Vi ser brannene i sammenheng siden de er så nærme både geografisk og i tid. Omstendighetene tilsier at de høyst sannsynlig er påsatt, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tor Jøkling, til VG.

Både politihelikopter og hundepatruljer søker i området etter mulige spor.

Politiet har også tauet inn et av kjøretøyene fra brannen på Åslandhellinga for tekniske undersøkelser. Beboerne i området har fått beskjed om å holde vinduer og dører lukket.

– Røyk fra bilbranner er ikke bra å få i seg, det er mye som avgir giftige gasser, men ingen er meldt skadet så langt, sier Jøkling.

En nabo VG har snakket med meldte natt til lørdag om flere høye smell i området.

– Det er både dekk som eksploderer og ruter som knuser i varmen. Men disse eksplosjonene man ser på film og TV forekommer så og si aldri, sier operasjonsleder.

Politiet ønsker vitneobersvasjoner fra området i tiden like før den første meldingen om bilbrann kom klokken 05.26. Folk som har sett noe mistenkelig eller uvanlig kan ringe 02800.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder