Kart

Tre personer overfalt i Oslo – mann siktet for voldtekt uten samleie og voldtektsforsøk

I løpet av 45 minutter fikk politiet meldinger fra to unge kvinner og en tenåring som hadde blitt overfalt på tre ulike steder i Oslo. En 22 år gammel mann er siktet for to voldtektsforsøk og voldtekt uten samleie.

Tidligere torsdag var mannen siktet for seksuell handling og for to voldtektsforsøk. Nå er siktelsen om seksuell handling endret til voldtekt uten samleie, opplyser seksjonsleder Ann Kristin Grosberghaugen for etterforskning av alvorlige seksuallovbrudd til NTB.
– Det er mer alvorlig, sier hun til NTB.

Ifølge politiet ser det ut til at de tre som ble utsatt for overfall er tilfeldige ofre. De fornærmede er 22 år, 18 år og en tenåring under 18 år. De to kvinnene som er myndige, er avhørt torsdag.

Politiet vil prøve å avhøre mannen i løpet av torsdag. Han er tidligere kjent for politiet.

– Jeg er ikke kjent med at han er tidligere straffedømt, men han har vært mistenkt i lignende saker. Også da dreide det seg om tilfeldige ofre, sier Grosberghaugen i Oslo politidistrikt til VG.

Ifølge Grosberghaugen er det ingen relasjon mellom den pågrepne og de tre fornærmede.

– Svært alvorlig

Mannen ble pågrepet ved 06.30-tiden torsdag morgen. Politiet forteller at pågripelsen var udramatisk.

Gode beskrivelser av mannen førte til en rask pågripelse, opplyser Grosberghaugen. 22-åringen ble pågrepet på Veitvet.

De tre overfallene skjedde i løpet av 45 minutter. Den første meldingen fra Økern T-banestasjon kom klokken 23.25. Deretter fikk politiet melding om en hendelse på statsråd Mathiesens vei 23.44 og i Veitvetveien 00.10.

Har video av overfallet

Politiet har i natt også tatt tekniske undersøkelser på stedene og avhørt de fornærmede. Ingen av kvinnene har blitt frastjålet noe.

– Vi vet foreløpig ikke nøyaktig hva som har skjedd på alle de tre stedene, men sitter på en video av det ene overfallet. Her ser man at vedkommende blir lagt i bakken og slått. Deler av angrepet kan se ut som at det er seksuelt relatert, opplyste operasjonsleder Gjermund Stokkli til VG torsdag morgen.

– De er sterkt preget, men ikke påført nevneverdig fysisk skade. De blir tatt hånd om.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder