SKAL HA KOMMET FLERE: Ifølge DN er Trond Giske kalt inn på teppet etter nye påstander om hans oppførsel. Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

DN: Trond Giske inn på teppet etter minst fire nye varsler

Jonas Gahr Støre har kalt inn Trond Giske for å konfrontere ham med minst fire nye varsler om upassende oppførsel, ifølge Dagens Næringsliv.

Artikkelen er over to år gammel

Flere av kvinnene som har varslet skal ha sentrale roller i partiet, og har fortalt sine historier til partileder Jonas Gahr Støre Støre, erfarer Dagens Næringsliv. I det kommende møtet hevder avisen at nestleder Trond Giske vil få framlagt dokumenter som kan ha alvorlige følger for hans fremtid i partiet.

Ap-leder Jonas Gahr Støre skal personlig ha snakket med flere av de som har varslet, og partilederen skal selv ha vært med å håndtere sakene. Etter det avisen erfarer, skal Arbeiderpartiets partileder Jonas Gahr Støre ha konfrontert nestleder Trond Giske med varslene.

VG får bekreftet at Ap er varslet om fire nye saker og at innholdet skal være mer problematisk enn de sakene som har vært omtalt i DN og VG.

Les også: Bitter Ap-konflikt etter Giskes SMS-er

Skal ha holdt Giske utenfor

DN skriver at historiene både skal handle om dårlig oppførsel i enkeltsituasjoner, men også inneholde upassende oppførsel over lengre tid.

Før flere av kvinnene varslet formelt, skal de ha hatt detaljerte samtaler med partilederen, der de stilte som et ufravikelig krav at hverken Giske eller hans allierte i partiet ble informert. Dette skal ifølge avisen gjelde både partisekretær Kjersti Stenseng og lederen for partiets kvinnenettverk, Anniken Huitfeldt.

Kommentar: – Arbeiderpartiet, av alle, sliter med å håndtere #metoo

Intens stemning

VG har ikke lyktes i å komme i kontakt med Giske. Hverken han eller Jonas Gahr Støre har besvart henvendelsene fra Dagens Næringsliv.

Støre har imidlertid omtalt saken på Facebook:

– Angående kveldens oppslag om varsling av saker i Arbeiderpartiet. Jeg vil ikke kommentere enkeltsaker i kveld. Men jeg vil igjen understreke alle varsler som kommer til vårt parti blir tatt på alvor. Jeg har full tillit til at partikontoret og partisekretæren håndterer varsler på en skikkelig måte, skriver han.

Som VG tidligere har omtalt skal Ap ha vært preget av en bitter konflikt de siste ukene. Denne ble utløst da det i partiet ble kjent at flere medier, blant annet VG, undersøkte en SMS-sak rundt Trond Giske fra 2011.

Ap-topper: Har kviet oss for å snakke om sextrakassering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder