Benjamins venner raste

OSLO TINGHUS(VG Nett) Benjamins venner brast i gråt og sinne da straffen for Holmlia-drapet ble lest opp. Michael Jacksons venn, Omer Bhatti, var en av dem som i protest reiste seg og gikk midt under domsavsigelsen.

Artikkelen er over 18 år gammel

Men da dommer Kåre Røkkum leste opp at Ole Nicolai Kvisler (22) fikk femten år for medvirkning til drapet tok følelsene i vennegjengen fullstendig overhånd.

Høylytt gråt

Spent summing og hvisking, ble til høylytt gråt og tårene presset på hos mange i vennegjengen. De klynget seg om hverandre og forsøkte å støtte hverandre i det som helt tydelig var en veldig skuffelse.

- Fy faen dette er for urettferdig, sa en jente og gikk. Sekunder etterpå reiste alle vennene og strenet ut de også, før dommer Kåre Røkkum var ferdig med å lese opp dommen.

Truet med drap

Med pressen på slep forlot den sørgende vennegjengen lokalet og gikk mot utgangen. Det stoppet de i inngangspartiet. Noen gråt og andre raste.

- Hvis ikke noen andre dreper dem, skal jeg gjøre det, hveste en forgrått tenåringsjente. En annen jente med røde øyne trampet i gulvet da hun til slutt ga etter for å gi noen kommentarer.

- De har tatt livet av vår venn fordi han var mørk i huden. Hvor er rettferdigheten når man kan gjøre noe sånt uten å få lovens strengeste straff, sa jenta som ikke ville si hva hun het.

Michael Jacksons norske venn i sjokk

Også Michael Jacksons norgesberømte venn, Omer Bhatti, var med i vennegjengen som reagerte så kraftig på dommen. Den eller så snakkesalige 17-åringen var helt taus og så bare stille rundt seg på vennene som raste.

- Hvorfor er dere så sinte, spurte VG Nett Bhatti.

- Skjønner du ikke det. De fikk alt for lav straff, sa Omer Bhatti lavt og gikk vekk. Han var tydelig ikke særlig lysten på å snakke med pressen.

- Ringte Michael

I oktober i år ble det kjent at Bhatti hadde gjort sin verdensberømte venn oppmerksom på drapet på Benjamin Hermansen (15).

To dager etter drapet ringte en sønderknust Omer Bhatti (17) til Michael Jackson (43) - og spurte om det ikke var noe superstjernen kunne gjøre for å unngå at drapet på kameraten Benjamin Hermansen skulle bli glemt.

Svaret til Michael Jackson var å dedisere sitt nye album «Invincible», hans første på seks år, til 15-åringen fra Holmlia.

-Mange torde ikke møte

Ifølge de oppmøtte vennene var det mange andre av Benjamins venner som ikke turde gå i retten i dag for å høre dommen.

- Det er mange som ikke tør komme hit i frykt for represalier fra det nynazistiske miljøet, sier Daniela til VG Nett før dommeren startet opplesningen av dommen. Selv tør hun ikke oppgi etternavnet.

Mer om

  1. Drapet på Benjamin Hermansen

Flere artikler

  1. Skuffelse på Holmlia

  2. SOS Rasisme «relativt fornøyde»

  3. Benjamins mor fortvilet

  4. Anket på stedet

  5. Minnet Benjamin og Kristoffer

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder