Også Rema vil vurdere begrensning i smågodt-mengde pr. kunde

STORSALG: Butikksjef for Rema 1000 Nordsia i Steinkjer solgte 1600 kilo smågodt på én dag. Foto: Trønder-Avisa ,

Solgte 1,6 tonn smågodt på én dag

Flere dagligvarebutikker har solgt enorme mengder med smågodt etter det store prisraset denne uken. Nå vil også Rema innføre begrensning i smågodt-mengde pr. kunde.

Artikkelen er over fire år gammel

De lave prisene på smågodt har fått kundene til å strømme til dagligvarebutikkene.

Rema 1000 Nordsia i Steinkjer solgte hele 1,6 tonn smågodt onsdag denne uken.

– Det tilsvarer to prosent av omsettingen vår denne dagen, tross at prisen er satt ned så mye, forteller butikksjef Anders Juberg til Trønder-Avisa.

Det var onsdag den store priskrigen startet, og flere lavprisbutikker selger smågodt til kun 2,90 per hekto, eller 29 kroner kiloen.

Bakgrunn: Ny priskrig hos kjedebutikkene: Kundene hamstrer rekordbillig smågodt

Soldater hamstret

Juberg hadde allerede hatt en stor økning i salg av godteri til soldater som var på øvelse i området.

– Jeg hadde heldigvis vært litt i forkant og bestilt opp mer enn vi vanligvis bruker å ha. Når salget ble såpass forrige uke, fant jeg ut at det jeg trodde vi kunne ha til påske, ville bli borte, sier han.

Les også: Appelsinkrig fra fredag

Kommunikasjonsdirektør Mette Fossum Beyer i Rema 1000 sier kjeden nå må vurdere begrensninger i smågodt-kvantum pr. kunde.

– Vi har aldri opplevd maken til pågang, og har nok blitt litt overrasket over hvordan dette har tatt av. Derfor ser vi oss nødt til å vurdere å begrense hvor mye smågodt kunder kan kjøpe, sier hun til VG.

Frykter smågodt-tørke

– Vi må vurdere slike begrensninger fordi vi ønsker at folk også skal kunne kjøpe smågodt nærmere inn mot påske.

– Men dere kan vel ikke være overrasket over at folk hamstrer når dere dere selger smågodt for rundt en tredjedel av vanlig pris?

– Vi hadde ikke sett for oss at pågangen ville ha en slik styrke som vi har sett de siste dagene. I løpet av fredagen vil vi vurdere hva en begrensning vil innebære, sier hun.

– Klarer dere ikke å skaffe nok smågodt?

– Det kan bli et problem for vår leverandør å levere nok hvis denne pågangen fortsetter med uforminsket styrke. Vi har heller aldri sett en så bred mediedekning av et priskutt på en vare noen gang. Du kan knapt åpne en lokalavis uten at dette er omtalt, sier Beyer.

Flere andre Rema-butikker har også solgt unna over et tonn med smågodt. I Drammen har 1,6 tonn smågodt blitt revet bort fra hyllene, og butikkene i Krokdalsmyra i Salten og Myrene i Arendal solgte onsdag henholdsvis 1,5 og 1,2 tonn smågodt. Rema 1000 Byterminalen i Stavanger nådde 900 kilo.

Les også: Nesten 50 kroner skiller disse godteposene

Innfører smågodt-grense

Salget av smågodt har tatt såpass av at Coop Norge allerede har valgt å innføre en grense for å hindre utsolgt-situasjoner.

– For å sikre at alle får nyte godt av de lave prisene, har vi innført en maksbegrensning på to kilogram smågodt per kunde hos Extra, forteller kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge til E24.

Han sier det nærmest er uunngåelig å bli utsolgt for smågodt når man opplever slike tilstander.

– Folk hamstrer flere kilogram. Da vil det nødvendigvis kunne bli tomt i perioder. Vi har bra tilgang på varer, og fyller på med nye varer fortløpende.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder