FORT HJORT: Metta gir Flippen en brødskive, før han får litt kos på nesen. Han besøker henne hver dag! Foto:Terje Terum,

Ekte hjortevenner: «Tamme» Flippen besøker Metta (79) hver dag

Tittei! Har du en brødskalk til meg?

Like sikkert som at sola står opp, kommer Flippen og kompisen på besøk til Metta (79) for litt klapp på nesen og noe godt å sette tennene i.

Monica Bring Estensen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I Aurland har de flere beboere med digre horn - to av dem besøker Metta Kvam (79) og ektemannen Leif (80) hver dag. Det har de gjort i mange år - flere ganger om dagen. Og som seg hør og bør har ekteparet gitt sine firbente venner passende navn; Einhorningen og Flippen.

– De er veldig kosete. Når jeg åpner vinduet om morgenen har de kommet allerede. Noen ganger spiser Flippen en skive fra hånden min, og jeg får klappe ham på nesen. Da lukker han igjen øynene og koser seg skikkelig, sier Metta til avisa Firda, som først omtalte ekteparet og deres faste gjester.

Ekteparet Kvam har bodd på gården i Aurland i 27 år, og har i mange år hatt hjort på besøk på jordet. Men ett år bestemte altså noen modige firbente seg for å komme bort til huset for å hilse på. Og nå har ekteparet Kvam hatt fast besøk to ganger om dagen i mange år.

– Flippen er den som har vært her lengst. Det er han som står på tærne for å nå opp til kjøkkenvinduet, forteller Metta.

EKTE HJORTEVENNER: Hjortene Flippen og Einhorningen kommer på besøk til Metta og Leif Kvam hver dag. Foto:Terje Terum,

Etter hvert kom også hjorten de har døpt Einhorningen:

– Da han kom hadde han ett og et halvt horn, så mistet han det ene hornet – og det ble bare ett horn igjen. Derav navnet Einhoringen. Nå har han fått tilbake begge hornene, men vi kaller han fortsatt Einhorningen.

Men hjorten stoler ikke på alle tobeinte. De blir straks på vakt om de hører fremmede stemmer på tunet, eller om det kommer en bil kjørende, forteller Metta.

De to er ofte i følge med flere andre hjert, men resten av flokken er ikke like tøffe og frempå som Flippen og Einhorningen. Flippen er kanskje den modigste av dem: Når det er som mest med snø stikker han hodet så langt inn som han kan gjennom vinduet. Men nå som det nesten er bart på tunet, må han nøye seg med å stå på tå slik at Metta kan klappe han på nesen.

– De er så artige, sier Metta og ler godt.

Les flere utrolige dyrehistorier her!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder