HÅP OM LØSNING: De streikende har hatt lange dager som streikevakter i tre uker nå. Her sitter streikevaktene utenfor Bristol hotell i Oslo. Foto: Torstein Bøe NTB scanpix

NHO åpner for hotellstreik-løsning

Men trolig ingen løsning før 17. mai

Det ligger an til å komme et initiativ som kan gjøre slutt på hotellstreiken. Det får VG bekreftet i NHO.

Publisert:

Hittil har det bare vært dialog og ikke konkrete forsøk på å finne løsninger på den tre uker lange hotellstreiken.

Fellesforbundet har signalisert at de er klar, men de har ikke tatt noe initiativ; de har i stedet hatt glede av å få 2500 nye medlemmer under streiken.

Det har vært ventet at det ville komme et initiativ fra NHO før pinsen, for å få ordinær hotelldrift i en viktig helg og ikke minst til 17. mai.

Men det har ikke kommet, og det i seg selv forteller mye om hvor langt inne det sitter å gi seg for hotelleierne: De vil rett og slett ikke være med på å gi Fellesforbundet tariffestet rett til lokale forhandlinger.

Les mer: Derfor sier hotelleierne nei

Det har også spilt inn at organisasjonsgraden er så liten, at de fleste hotellene faktisk har greid å holde driften i gang.

Villig til å søke kompromiss

Men nå begynner det å nærme seg tiden for å forsøke.

VG har fått informasjon om at NHO Reiseliv skal være villig til å søke et kompromiss som gir de ansatte rett til å diskutere lønn med ledelsen en gang i året. Men med en annen innpakning enn «tariffestet lokal forhandlingsrett».

Her er det løsningsorienterte utgangspunktet som NHO Reiseliv skal være villig til å legge til grunn:

** I dagens tariffavtale (Riksavtalen) er det avtalt at de lokalt tillitsvalgte har rett til en årlig konferanse, hvor man kan drøfte «bedriftens lønnsfastsettelse». Det er en sovende rett, som i liten grad brukes. NHO Reiseliv ser for seg en løsning som ligger et sted mellom denne konferansen og en formell avtale om tariffestet lokal forhandlingsrett.

KLAR FOR DIALOG: Administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv ønsker ikke å kommentere saken i VG. Foto: Haakon Eltvik

– Må forstå den andres frykt

– Vi er villige til å se om vi kan finne praktiske løsninger et sted midt mellom disse to utgangspunktene. Vi tror det kan gi grunnlag for en mulig dialog som kan åpne for en løsning, sier en sentral kilde i NHO Reiseliv.

Men denne kilden sier flere ganger klart ifra:

– Fellesforbundet må skjønne at det ikke er industrien som sitter på andre siden, men en helt annen bransje. Vi vil rett og slett ikke ha noen industrimodell. Det er nå viktig å forstå den andres frykt. Det gjelder begge veier, sier kilden.

Skuler på hverandre

Det underbygger informasjon VG har fått fra begge sider de siste ukene: En viktig årsak til at konflikten har fått gå i tre uker, skyldes en inngrodd skeptisk til motparten. Fra begge sider.

I LO er man oppgitt over at de hotellansatte tjener dårligst i landet og at de har hatt en veldig dårlig lønnsutvikling i mange år. Samtidig som flere av hotelleierne er blant landets rikeste. Det kom klart til uttrykk tidligere under streiken og 1. mai, da blant annet LO-leder Gerd Kristiansen angrep Olav Thon og andre milliardærer.

Les: Olav Thon slo tilbake

Skeptisk

I NHO Reiseliv er man veldig skeptisk til at det er Fellesforbundet som sitter på andre siden av bordet. Det er en del år siden de hotell- og restaurantansatte ble en del av industriforbundet Fellesforbundet (2007).

Men det er første gang de hotell- og restaurantansatte streiker under Fellesforbundets ledelse: I NHO Reiseliv er man livredd for at det er industriens premisser som skal legges til grunn og at Fellesforbundet forsøker å tre avtaler tilpasset gutta på gølvet ned over hodene på stuepikene.

– Forskjellig kultur

En NHO-kilde sier det slik:

– Skal vi finne en løsning, må Fellesforbundets ledelse skjønne at det er store forskjeller i kultur mellom industrien og hoteller/restauranter.

Det trekkes også frem at motstanden mot lokal lønnsdannelse skyldes at hotelleierne er redd for at de må bygge opp et lokalt apparat for å organisere lønnsforhandlinger: Det vil øke de administrative kostnadene for en bransje som er klare på at de knapt tjener penger.

Les: Stordalens siste stunt

Det var interne møter i NHO Reiseliv hele lørdag formiddag, hvor flere av kjedene gjorde det klart at de lever greit med streiken. De fleste ønsker en løsning, men ikke for enhver pris.

– Tjener skyhøyt mer

Organisasjonsgraden blir også brukt som et argument Fellesforbundet må forstå. Spesielt innen restaurantbransjen er det synlig. Det er så få restauranter hvor ansatte er organisert, at Fellesforbundets ledelse tidvis har problemer å finne restauranter å avholde middager på: De må ty til noen av de store restaurantene som er tilknyttet større hoteller.

Les også: Rammer 17. mai

– Poenget er at på naborestaurantene så er ingen organisert og de ansatte tjener nesten ingenting; deres lønn er i stor grad avhengig av tips fra kundene. I en slik situasjon er det selvfølgelig vanskelig for ikke å si umulig å få eierne med på å gi tarifflønn, som til tross for at det er minstelønn, er skyhøyt mer enn det de uorganiserte får, sier en NHO-kilde.

Halvannen seier

Lønn er det andre temaet det ble konflikt på. Der tror man det er mulig å finne løsninger. I frontfagsoppgjøret i industrien, som tidligere i vår la rammen for årets oppgjør, ble rammen 2,4 prosent.

Kilder på arbeidsgiversiden sier Fellesforbundets krav var omkring det dobbelte og at de strakk seg til 3,4 prosent.

En økonomisk løsning ligger derfor an til å havne et sted mellom 3,4 og 4,8 prosent, trolig nærmere 3,4.

Da vil Fellesforbundet komme ut av en streik med halvannet seier: De får sprengt rammen og bedret lønnen og de får en form for lokal lønnsdannelse.

– Vi er klar

Det blir antydet overfor VG man håper å komme i gang med formell dialog til uken, med en mulig løsning i slutten av uken.

Informasjonssjef Vidar Grønli i Fellesforbundet sier de er klar.

– Vi er klare for dialog for å se om vi kan finne en løsning på konflikten.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder