TRUET: Amal Aden fikk hundrevis av trusler etter at hun lørdag deltok i en homoparade i Oslo. Foto: Simen Grytøyr / VG

Amal Aden truet etter homoparade

Den somalisk-norske aktivisten og forfatteren Amal Aden våknet søndag til 146 trusler og meldinger på telefonen, etter at hun dagen før deltok på homoparaden i Oslo.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Søndag morgen våknet jeg med 146 trusler på telefonen, tekstmeldinger og beskjeder på svareren min, skriver Aden i en kronikk i Aftenposten onsdag.

- Selv er jeg lesbisk, muslim og somalier - det er ingen enkel kombinasjon. Det kan være vanskelig for etniske nordmenn å forstå hvor vanskelig og vondt det er å være muslim og homofil. Etter at jeg sto fram som lesbisk, har truslene haglet - jeg er blitt spyttet på, fått ting kastet på meg og blitt truet med døden. Jeg er blitt liggende våken flere netter i fortvilelse over at min legning kan skape så mye hat, skriver hun.

De fleste mente at Aden ved å delta på paraden provoserte og at hun må stoppes fordi hun er et dårlig forbilde for muslimske barn og ungdommer, skriver hun.

Saken fortsetter under bildet.

MANGE TROSSET REGNET: Mange trosset regnet for å delta i Oslo Pride og Skeive dagers parade i Oslo lørdag. Stasjonssjef, Janne Stømner (f.v.), fra Oslo politidistrikt, utviklingsminister Heikki Eidsvoll Holmås, kulturminister Hadia Tajik og byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland (H). Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Hun angrer likevel ikke på at hun deltok.

- Det var en utrolig opplevelse å gå der - å oppleve tilhørigheten og se glade mennesker som feiret sin legning. Jeg reiste fra Oslo stolt og lykkelig.

Opp mot 12.000 personer deltok i det fargerike opptoget av homofile, bilfile og transpersoner lørdag. Kulturminister Hadia Tajik (Ap) gikk først i paraden sammen med utviklingsminister Heiki Holmås (SV) og byrådsleder i Oslo Stian Berger Røsland (H).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder