Norway Cup-trener etterforskes for fem tilfeller av seksuelt krenkende atferd

Trener utvist fra Norway Cup etter seksuelt krenkende atferd mot fem norske jenter på mellom 14 og 16 år. Politiet utelukker ikke at det er flere fornærmede.

 • Hanna Haug Røset
 • Eirik Røsvik

Artikkelen er over fire år gammel

En trener for et utenlandsk fotballag er siktet for fem tilfeller av seksuelt krenkende atferd på Norway Cup.

Mannen ble anmeldt til politiet og pågrepet på en skole i Oslo ved midnatt. Det ble gjennomført avhør i natt, men treneren vil bli avhørt på nytt i dag.

– Treneren er siktet for seksuelt krenkende atferd og vi har opprettet fem saker. De fornærmede i disse sakene er norske jenter på 14 til 16 år, men vi har også opplysninger som tilsier at andre gutter og jenter kan ha blitt utsatt for det samme. Dette prøver vi nå å få kartlagt, sier politiinspektør Grete Lien Metlid ved volds- og seksualavsnittet i Oslo-politiet til VG.

Metlid beskriver oppførselen som spesiell og ubehagelig for ungdommene. Mannen er anmeldt for det som heter «sedelighetskrenkelser», men hun vil ikke gå nærmere inn på hva konkret som har skjedd av hensyn til etterforskningen.

Utvist fra Norway Cup

VIL IKKE UTTALE SEG: Cato Løken, sikkerhetssjef på Norway Cup. Bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: Audun Braastad NTB scanpix

I en pressemelding bekrefter Norway Cup at en trener fra et utenlandsk lag er pågrepet.

Sikkerhetsansvarlig Cato Løken skriver at de ikke ønsker å uttale seg om saken så lenge det er under etterforskning av politiet.

– Vårt fokus nå er å ivareta de involverte. Hvilke konsekvenser dette får for laget for vil være avhengig av hvilke avgjørelser politiet tar. Vi har utvist treneren fra Norway Cup, skriver de i pressemeldingen.

Seksuelt krenkende oppførsel

Etter det VG kjenner til skal krenkelsene det er snakk om være uønsket beføling og lignende. Politiet vil onsdag gjennomføre flere avhør.

– Vi har ikke helt oversikt over hva som har skjedd enda. Vi planlegger et avhør med siktede i dag. Der vil han få tilbud om forsvarer. Vi vil også kartlegge hva som har skjedd gjennom avhør av de fornærmede og flere vitner, sier Metlid.

Politiinspektøren vil foreløpig ikke opplyse mer om hva siktede har forklart til politiet og hvordan han stiller seg til siktelsen.

– Vår jurist besluttet at vi skulle pågripe ham etter at vi har fått gjentatte henvendelser om mannen over flere dager, sa operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til VG natt til onsdag.

Glad for at folk melder fra

Politiet på Ekebergsletta oppfordrer alle som opplever lignende til å melde fra.

– Jeg kan ikke si noe om den bestemte saken, men på generelt grunnlag så kan jeg si at vi er klar over at sånne ting kan skje. Det er mye folk her oppe, men det er kjedelig når sånt skjer. Heldigvis har folk meldt fra, og det er jo det vi ønsker, sier stasjonssjef Janne Stømner ved Mortensrud politistasjon til NTB.

Ifølge Stømner har det tidligere år har vært saker med voksne som ikke har noe med turneringen å gjøre som har kommet opp, men det er noe de har klart å luke bort.

Hun understreker at det er høy grad av voksentetthet på sletta og at politiet patruljerer skolene der deltakerne sover om natta. Stasjonssjefen sier til NTB at det ikke skal være aktuelt å trappe opp sikkerheten etter den siste hendelsen.

Tar vare på jentene

Politiet understreker at hendelsen ikke er knyttet til laget han trente.

– Denne oppførselen er kun knyttet til en enkeltperson. Vi har ikke opplysninger som tilsier at andre på laget er involvert. Personen sitter nå hos politiet og de fornærmede har slik jeg forstår det blitt tatt godt vare på av lagene sine, sier Metlid.

Norway Cup samler hvert år tusenvis av barn og unge mellom 6 og 19 år, til det som regnes som verdens største fotballturnering, på Ekebergsletta i Oslo.

Mer om

 1. Krim

Flere artikler

 1. Gutter anmeldt for beføling på Norway Cup

 2. Skoleansatt siktet for seksuelt krenkende handlinger mot elever

 3. Politiet om drap på Prinsdal: Fremstår målrettet

 4. Politiet: Over 50 anmeldte overgrep på festivaler i Stockholm

 5. Overgrepssaken i Bergen: Har fått flere tips

Fra andre aviser

 1. Pågrepet trener utvist fra Norway Cup – etterforskes for fem forhold

  Aftenposten
 2. Norway Cup: Politiet ber folk melde fra etter trenerpågripelse

  Fædrelandsvennen
 3. Politiet tar stilling til fengsling av Norway Cup-trener torsdag

  Aftenposten
 4. Norway Cup-trener etterforskes for fem forhold

  Fædrelandsvennen
 5. Norway Cup-trener erkjenner ikke straffskyld

  Fædrelandsvennen
 6. Slik jobber Norway Cup-ledelsen for å holde Ekebergsletta trygg

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no