SKOLEN: Dette er skolen der knivstikkingen skjedde mandag morgen. Tilstanden til jenta skal være stabil, og hun er utenfor livsfare. Foto: Ole Birger Lien, Setesdølen

Jente knivstukket av medelev på internatskole i Setesdal

Mandag morgen ble en ung jente knivstukket av en medelev inne på internatskolen de går på.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 08.00, og var på stedet kun seks minutter etter. Da fant de en ung jente knivstukket, og fikk kontroll på den mistenkte gjerningspersonen, en gutt på hennes egen alder som også er elev ved skolen.

De er begge født i 1999, opplyser politiet i en pressemelding. Tilstanden til jenta er stabil, forteller operasjonsleder i Agder politidistrikt, Per Kristian Klausen, til VG.

- Hun er alvorlig skadet, men stabil og bekreftet utenfor livsfare, sier seksjonsleder etterforskning ved Kristiansand politistasjon, Petter Sandell, i en pressemelding.

Fædrelandsvennen melder at den 17 år gamle gutten er siktet for drapsforsøk, og avventer avhør. De er begge etnisk norske, men ikke fra Bygland.

Det skal være flere vitner til det som skjedde, og politiet sier de har god oversikt. Lensmannen bekrefter overfor Fædrelandsvennen at det er funnet flere kniver på stedet.

Angrepet skjedde inne på den kristne internatskolen KVS Bygland i Setesdal. Jentas rom på internatet er sperret av, ifølge Fædrelandsvennen.

Vet du noe om saken? Tips VG her.

PÅ STEDET: Politiet meldte tidligere i dag på en pressemelding at kriminalteknikere og taktisk etterforskningsteam er sendt til Bygland, Foto: Sigurd Haugsgjerd, Setesdølen / NTB scanpix

Oppretter kriseteam

Pressesjef Petter Olsen i Indremisjonsforbundet som eier og driver skolen har snakket med rektor.

– Ifølge ham var jenta ved bevissthet da hun ble hentet av ambulansen. Pårørende til både fornærmede og den mistenkte gjerningsmannen er varslet, sier han til VG.

Rektoren kjenner ikke bakgrunnen for hendelsen.

– Hendelsen skjedde like før skolestart. Det er nå en god del politi her på stedet, som har startet sitt arbeid. Vi tar vare på elevene så godt vi kan, og kriseteamet til kommunen er koblet inn i saken, sier han til Fædrelandsvennen.

Ifølge politiet er begge de involverte etnisk norske.

Uavklart tilstand

Tilstanden på jenta er stabil, og hun er utenfor livsfare, opplyser politiet på Twitter.

Lensmannen i bygda er på skolen og sier til Fædrelandsvennen at hun ble kjørt i ambulanse ned i dalen, før hun kunne hentes med luftambulanse. Jenta flys til Kristiansand sykehus ifølge politiet.

Ordfører i Bygland, Leiv Rygg, opplyser til VG at det blir jobbet med å opprette et kriseteam.

Den videregående internatskolen tilbyr byggfag, idrettsfag og naturbruk.

Kriminalteknikere og taktisk etterforskningsteam er sendt til Bygland.

Skolens inspektør sier til VG at elevene nå blir ivaretatt av de ansatte.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder