Stein Erik Hagen: - Jeg er homofil

Stein Erik Hagen står i kveldens «Skavlan» frem som homofil.

Artikkelen er over fire år gammel

Det var NRK som først omtalte denne saken på sine nettsider fredag morgen.

I intervjuet som vises på TV i kveld forteller den kjente forretningsmannen om hvordan han skjønte at han var homofil.

– Jeg skjønte at jeg var homofil i godt voksen alder. Da jeg var i 20-årene visste vi ikke hva det var. Vi hadde hørt om det, men det var noe vi ikke assosierte oss med, sier han.

Hagen har vært gift to ganger og har til sammen fire barn.

Orkla-styrelederen og tidligere Rimi-eieren har i mange år engasjert seg for homofiles rettigheter og for en åpen kirke. Han forteller at homofili var tabubelagt og ukjent for ham og hans omgangskrets da han var yngre.

– Det er cirka 20 år siden jeg sto i Vålerenga kirke og tok opp disse sakene første gang. Mye har forandret seg på de 20 årene, og når det kommer til aksepten for de som er annerledes, så tror jeg det har utviklet seg veldig. Det har vært som en rullende snøball, sier Hagen til talkshow-verten Fredrik Skavlan i følge nrk.no

Les også: Hagen om bruddet med Mille Marie Treschow

Leder i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH), Bård Nylund ønsker Stein Erik Hagens utspill i Skavlan i kveld velkommen.

- Vi heier på åpenhet og det er klart det har betydning at at en av Norges mest fremtredende forretningsmenn litt sent i livet velger å være åpen om sin legning. Ikke først og fremst fordi han er en av landets mest profilerte forretningsmenn, men fordi han gjør det i voksen alder. Akkurat det kan ha betydning for andre i moden alder som vurderer om de skal velge å sta frem, sier Bård Nylund til VG.

Etter kirkevalget, som ga et flertall for homofil vielse, sa Hagen til VG at valgresultatet var et folkeopprør.

– Dette gleder meg meget. Så langt viser resultatene fra flere store byer at det har skjedd et folkeopprør for humanisme og nestekjærlighet. Velgerne har sagt klart fra at Kirken skal ta imot alle, sa Hagen.

I vinter ble det kjent at Hagen trekker seg tilbake og har overlatt aksjene i familieselskapet til sin datter Caroline (30).

Derfor satser Hagen på dagligvarer igjen

Dermed var det klart at generasjonsskiftet i en av Norges rikeste familier, var over: Caroline Hagen Kjos har både fått de sentrale formelle posisjonene og kontroll over majoriteten av aksjene i familieselskapet Canica.

Ifølge Kapital var familieformuen i fjor høst verdt 16,3 milliarder kroner, noe som gjør familien til Norges 6. rikeste.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder