T FOR TURISTFORENINGEN: Fotturister på sti mellom Hellevassbu og Middalsbu på Hardangervidda. Foto:Paul Kleiven,NTB scanpix

Nå er tursesongen i fjellet endelig åpnet

Du kan trygt snøre fjellskoene. Finværet har smeltet mye av høyfjellssnøen og de fleste løypene er tilgjengelige.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Nå har det endelig løsnet. Det har tørket opp fint i Huldreheimen og Rondane, så nå er det bare å komme seg ut, sier Mette Øinæs Habberstad, kommunikasjonssjef i Den Norske Turistforening til VG.

Det varme været har sørget for at høyfjellet endlig er bart og fint etter en forholdsvis kald vår og forsommer, og mange fotturer kan man nå gå som normalt. Forholdene er såpass gode og tørre at man kan gå brorparten av de mest populære løypene til fots. Mange flere toppturer er tilgjengelig nå enn de var for bare halvannen uke siden da turistforeningen åpnet hyttene sine for sesongen.

TA BARNA PÅ FJELLTUR: Turistforeningens beste tips

Øinæs Habberstad klarer ikke å anbefale bare én løype.

– Besseggen, kanskje. De som ikke har gått den har gått glipp av noe. Gjendesheim er flott nå, og båtene ligger klare. Ellers er Huldreheimenområdet fantastisk, særlig med barn. Og i Trollheimen har vi jo de koseligste hyttene i verden, sier hun.

Selv om det skal være tørt og fint de fleste stedene i fjellet kan det være et hett tips å ta med gamasjer, for sikkerhets skyld.

– Det samme går for kart og kompass. Det gjelder både garvede vandrere og glade amatører, sier Øinæs Habberstad.

FLERE IDEER? VGs guide til sommerferien

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder