Flyr 100 gjester til Vestlandet

GLEDE: Stein Erik Hagen runder 60 år fredag. Han sier han gleder seg over at den borgerlige regjeringen gjør det godt. Foto: Terje Bringedal VG

Slik feirer Hagen sin 60-årsdag i dag

Stein Erik Hagen fyller 60 år fredag. – Den største gaven er at helsen er god, sier han. Han feirer på Nordvestlandet med kake, sjømat, fyrverkeri, kirkekonsert – og et veldig vanlig mannlig gaveønske.

 • Bjørn Haugan

Artikkelen er over tre år gammel

Milliardær og investor Stein Erik Hagen tar med seg hundre venner og familie til sjøs på Vestlandet fredag, for å feire at han runder 60.

– Sjømatfest

– Jeg ville ikke ha noe storslåtte greier i utlandet eller andre steder og kom til at jeg hadde lyst til å vise frem Vestlandet for mine nærmeste venner og familie. Vi feirer med sjømatfest fredag kveld på Håholmen, sier Hagen.

Les: – Derfor sprakk ekteskapet

Mange er allerede samlet ved familiens familiested i skjærgården utenfor Kragerø og fredag formiddag flyr han gjestene i to 50 seters innleide fly fra Torp til Molde, hvor det blir bløtekakefest før følget båtes mot Korsholmen og naboøya Håholmen, utenfor Averøy.

Fyrverkeri

Hagens hus på Korsholmen er ikke stort nok til å gi tak over så mange gjester, men Håholmen Havstuer har over 25 bygninger og vil være hovedstedet under feiringen.

– Fredag kveld blir det fest og skalldyrmiddag, som avsluttes med fyrverkeri. Jeg gleder meg til å samle mine nærmeste, sier Hagen.

Han sier kjendisfaktoren blir liten. Hvem som skal synge og underholde ønsker han ikke skal stå i avisen, fordi det skal være en overraskelse for gjestene. Men etter hva VG forstår, er det et par kjente norske artister som skal underholde.

Hagen velger dermed en litt mer forsiktig feiring enn eksempelvis investorkollega Christen Sveaas, som hentet Elton John til sitt 50 årslag og Robbie Williams til sin 60-årsfeiring tidligere i år.

Barna overtar

Stein Erik Hagen har overlatt mye av ansvaret for selskapene familieselskapet Canica er involvert i, til sine barn; i første rekke til Caroline Hagen Kjos (32), som er gitt ansvaret for å videreføre familieformuen, men også søsteren Camilla Hagen Sørli (34).

Hun har blant annet ansvaret for styringen av familiens storsatsning på spa, The Well ved Kolbotn utenfor Oslo.

FAR OG DATTER: Stein Erik Hagen og datteren, Camilla Hagen Sørli, på deres nye spa-anlegg, The Well, som ble åpnet før jul. Foto: Terje Bringedal VG

De to var blant annet på World Economic Forum i Davos i vinter, hvor de fortalte hvordan det er skulle ta over pappas rike.

Sønnen Carl Erik Hagen (27) er også trukket med, som nestleder i Canica AS og som styremedlem i Komplett AS.

Barna har forsikret at deres desidert største investering, i Orkla, er langsiktig.

– Vil bli i Orkla-styret i ti år

Stein Erik Hagen underbygger det i dag, ved å si at han er innstilt på å sitte som styreleder i minst ti år.

– Ja, hvis jeg er ønsket, sitter je

FERIE–MODUS: Stein Erik Hagen har feriert i sommervær på familien feriested utenfor Kragerø den siste uken. Det er hans datter som har tatt bildet, som VG får bruke. FOTO: Caroline Kjos Hagen.

g gjerne som styreleder i Orkla i ti år til. Orkla hadde nylig en markering av min 60-årsdag, hvor blant andre Olav Thon var tilstede. Han sa at han egentlig for alvor begynte å jobbe da han ble 60. Så jeg har forhåpentligvis mange år igjen.

Thon er i dag 93 år.

Helseproblemer

Det er ikke uten grunn at Hagen fokuserer på god helse når han sier hva som er den beste gaven når han vipper 60: Han fikk prostatakreft før jul i 2011. Han valgte å stå åpent frem og fortelle om sykdommen.

KLAR TIL FEST: 60-årsdagen skal feires på Håholmen, som består av et stort senter med hotell og 25 bygninger.

Hagen valgte å dra til USA for å la seg operere, og inngrepet var vellykket.

Men våren 2014 fikk han lammelser i deler av kroppen, som følge av en nakkeprolaps. Han var gjennom en omfattende operasjon, hvor blant annet tre virvler i nakken ble erstattet av titanplater.

Lenge så det ut til å ha gått bra, men han har slitt med den ene armen og ryggen og gjennomførte i vinter en ny lang operasjon.

Godartet svulst

Og på forsommeren ble det oppdaget kreftfare knyttet til en flekk i ansiktet, som han nylig fikk operert bort.

– Den var godartet. Nå er jeg også mye bedre i ryggen og armen og går fint uten stokk. Livet er herlig å leve.

Han har i samme periode stått frem som homofil.

– Om jeg har noen ny kjæreste? Nei, nei, sier han og humrer.

– Jeg lever alene, men jeg har så mange gode venner og familie rundt meg hele tiden, at jeg har det fortreffelig.

Hagen er den største bidragsyteren til de borgerlige partiene. Han har vært kritisk til deler av det den borgerlige regjeringen har fått til. Men etter snart tre år ved makten, skryter han både av statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen.

– Jeg er nok mer fornøyd nå enn tidligere: Jeg synes de har funnet sine roller og har skapt et godt grunnlag for borgerlig politikk, som gir håp om at det også kan videreføres etter neste års stortingsvalg.

Gaveønske

Hagen kjøpte Korsholmen for ti år siden, sammen med sine forretningsvenner i Molde, Erik Berg og Stig O. Jacobsen.

Håholmen Havstuer ble bygget opp til et hotell og kurssted av eventyreren Ragnar Thorset og kona, som drev stedet frem til 1998.

– Det er så mye fantastisk natur der oppe og jeg gleder meg til å vise frem området.

Søndag tar han med gjestene på fjordtur og kirkekonsert i Tingvoll kirke.

Hagen ble lettere berømt i 2008, fordi han fortalte at han i stedet for å kaste skjortene sine, sendte snippene til London, for å få dem byttet.

Han kan igjen få skjortefokus – eller i det minste et skjortelager:

– Jeg har sagt at gaver ikke er viktig, men hvis de absolutt vil gi meg noe, så hadde jeg satt pris på å få en skjorte.

Mer om

 1. Næringsliv
 2. Politikk
 3. Solberg-regjeringen
 4. Stein Erik Hagen
 5. Orkla

Flere artikler

 1. Pluss content

  Stein Erik Hagen fyller 60 - flyr 100 til Vestlandet

 2. Røkke og Hagens rivalisering: Ny bok om feidene og festene

 3. Pluss content

  Stein Erik Hagens mediesky sønn om: Sykdommen, familiearven og forventningene

 4. Stein Erik Hagen: – Knapt noen gang tidligere har det vært viktigere å betale utbytte

 5. Stein Erik Hagen kritiserer Erna

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder