HENLAGT: Russebussen ble etter ulykken undersøkt på trafikkstasjonen i Åsane. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Russebussulykke i Bergen henlagt

Politiet har henlagt saken mot både sjåføren og eierne av en russebuss etter en ulykke i en tunnel i Bergen i 2016. En ung mann ble skadet og erklært klinisk død.

NTB

Ifølge Bergens Tidende har etterforskningen vist at den da 19-årige mannen gikk på busstaket mens bussen var i fart, og han ble truffet av en gjenstand da bussen var på vei gjennom Arnanipatunnelen natt til 12. mai 2016.

Russebussen var ifølge politiet i dårlig teknisk stand og hadde en rekke feil og mangler. De slår likevel fast at det ikke var noe av dette som i seg selv medvirket til ulykken.

– Det var flere medeiere. Ingen er blitt straffeforfulgt for feil og mangler som bussen hadde, sier politiadvokat Kjetil Linge Tomren.

les også

Russebuss spurte etter vekt og seksuell erfaring - rektor reagerer

Sjåføren, som var hentet inn fra Litauen, har i avhør forklart at han ikke visste det at det var en russ på taket, og gjennom etterforskningen har politiet ikke funnet bevis for at sjåføren kan klandres.

Den skadede russen, nå 22-årige Hogne Borgen Brekke, ble erklært klinisk død etter ulykken. Han har fått en varig hjerneskade og lidelsen afasi, men ifølge moren går det overraskende bra med utviklingen. Allerede året etter ulykken talte han til russen og oppfordret dem til å være forsiktige.

les også

På innsiden av russefestene på Kos

Pluss content

BT skriver at 22-åringen går siste året på helsepedagogisk linje, og at han i sommer har gått over syv fjell.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder