Ba folk donere penger til Visjon Norge for coronavirus-beskyttelse

Predikanten Dionny Baez sa at Gud skulle beskytte givernes barn mot coronaviruset hvis de donerte penger til TV-kanalen Visjon Norge, skriver Vårt Land. – Grov utnyttelse, mener pastor.

  • Martha C. S. Holmes

Artikkelen er over 127 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

«Jeg utfordrer deg til å dekke barna dine med et offer. Jeg skal be for alle disse bønnebegjærene. Hver forelder som ser på. Som en Guds profet utfordrer jeg deg til å ringe nummeret på skjermen. Den hellige ånd har veiledet meg med 2020 kroner.» sa Baez under sendingen på den konservative kristne TV-kanalen, ifølge Vårt Land.

«Hvis du gir til mitt rike skal jeg ta gnageren, coronaviruset, som er imot dine barn», sa han videre at Gud hadde sagt til ham, skriver avisen.

Dette får pastor Erik Andreassen i Oslo Misjonskirke Betlehem til å rase. I en Twitter-tråd kommer han med krass kritikk av Visjon Norge

– Dette er anti-kristendom. Grov utnyttelse av evangeliet og av sårbare mennesker. Jeg blir så sint, skriver han.

– Noen ganger er det rett å trekke en grense og kritisere offentlig. Dette er et slikt tilfelle. Enhet betyr ikke tildekking av urett. Enhet betyr heller ikke enighet. Dette er teologi som er helt ut på viddene. Og folk må gjerne gå dit for egen del. Men ikke bruk forvridd og destruktiv teologi til på utnytte sårbare mennesker til å gi penger til en TV-kanal. Dette har ingenting med Guds rike å gjøre, skriver han videre i tråden.

Vårt Land har snakket med predikant Dionny Baez. Han avviser at TV-kanalen utnytter sårbare mennesker som er redde for coronaviruset.

– Jeg ber ikke om penger til meg selv. Det går ikke til noen som skal kjøpe større hus eller bil, men til Guds arbeid. Pengene blir brukt til å spre evangeliet, sier Baez til Vårt Land, og påpeker at det koster å drive TV-kanal.

Han understreker også at tallet 2020 er symbolsk, og at man ikke må gi nøyaktig denne summen for at beskyttelsen skal fungere.

Visjon Norge-grunnlegger Jan Hanvold skriver i en SMS til VG at kanalen ikke har noen kommentar utover det Baez har uttalt til vårt land.

Mer om

  1. Coronaviruset
  2. Vårt Land

Flere artikler

  1. Refses for utspill: «Vi er beskyttet under Guds kraft»

  2. Kristen TV-kanal risikerer solid bot for salg av «virushemmende» kosttilskudd

  3. Spesialrom for coronapasienter klart på OUS

  4. Røde Kors ber Norge hente barn i greske flyktningleirer

  5. Dette er tiltakene til Erna Solberg: – Vi står i en vanskelig tid

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder