TESTER: Elvebakken videregående skole i Oslo har ingen coronasmittede ennå, men stenger for å teste sine digitale løsninger. Foto: Annemor Larsen/VG

Stenger skolen for stresstesting

Elvebakken videregående skole i Oslo stenger ut uken for å prøve ut de digitale løsningene for hjemmeundervisning.

  • Sven Arne Buggeland

Artikkelen er over 85 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

– Vi er nødt til å kaste oss ut i det. Det er ingen grunn til å vente med å stressteste i storskala, sier rektor ved Elvebakken Camilla Hauren Leirvik.

Skolen har 1450 elever og cirka 140 ansatte.

Skolen ønsker blant annet å prøve om hovedkanalen Teams, som ligger innenfor Oslo kommune og ikke i skyen, virker like godt med mange påloggede brukere.

les også

Anne Holt: – Barna må bort fra skolen

Flere skoler stenger landet rundt, med ulike begrunnelser. Det ventes ifølge NRK en ny vurdering av om skolene i Oslo må stenge i løpet av torsdag.

Samtidig varsler Erna Solberg de sterkeste tiltakene vi har hatt i fredstid i Norge.

– Vi må være forberedt på at vi i dag kommer med de sterkeste og mest inngripende tiltakene vi har hatt i fredstid i Norge, sa Solberg under et besøk hos Beredskapsutvalget mot biologiske hendelser torsdag. Utvalget samler ulike etater som jobber med å håndtere coronakrisen.

Digital undervisning

Lærerne planlegger digital undervisning frem til lunsj og blir sittende i små grupper i ettermiddag for å hjelpe og rådgi hverandre om praksis.

– Fjernundervisning ser ut til å gå veldig bra, for klassene som har testet så langt. Både lærerne og elever er kreative og engasjerte, sier Leirvik.

les også

Holder barna hjemme fra skolen: – Har et kollektivt ansvar for å begrense spredningen

Elvebakken videregående har ingen registrerte smittede.

– Vi har noen sårbare elever som har diagnoser eller nær familie med diagnoser, men de har hatt hjemmekontor i 1–2 uker allerede, sier rektor.

Hun har ingen oppfatning om hvorvidt skolene bør stenge.

– Jeg er ikke helsefaglig kompetent nok til å bestemme om skolen skal være åpen eller ikke. Det overlater jeg til dem som har ekspertise.

les også

MDG og SV ber også Norge stenge skoler

Leirvik sier at hennes jobb er å vurdere hvor langt skolen er kommet i sin digitale løsning for fjernundervisning av elevflokken.

– Men forventer du at skolene kommer til å stenge?

– Det tror vi vel alle. Som videregående skole har vi ikke utfordringer ved å stenge. Men det er viktig å unngå å legge press eller stress på institusjoner som lammer resten av samfunnet, om de må stenge.

– Da tenker du på?

– Barnehager og barneskoler. Om de stenger, må foreldrene være hjemme. Våre elever klarer seg fint. De er helt fantastiske til å være med og prøve ut nye ting.

Mer om

  1. Oslo
  2. Coronaviruset

Flere artikler

  1. Forbereder seg på ny skolehverdag: - Rommene er desinfisert og rengjort

  2. Pluss content

    Slik endres norsk skole etter corona-krisen

  3. Skolene forbereder stengning: Elever må undervises hjemme

  4. Stengt nett gir trøbbel for hjemmeundervisning

  5. Erna Solberg varsler de sterkeste tiltakene vi har hatt i fredstid i Norge

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder