SPRER BUDSKAPET: Gunhild Stordalens EAT-filosofi legges merke til internasjonalt. I natt mottok hun en stor pris i New York for arbeidet sitt. Foto: Mattis Sandblad, VG

Gunhild Stordalen tildelt internasjonal pris - forklarer bruddet med Petter

Gunhild Stordalen (40) er tildelt den internasjonale prisen «Global Leadership Awards». Samtidig uttalte hun seg om bruddet med Petter Stordalen (56), melder NRK.

Gunhild Stordalen tok imot prisen selv under hennes første offentlige opptreden siden nyheten om at hun og Petter Stordalen flytter fra hverandre - ble kjent.

Hun forklarer avgjørelsen om å flytte fra hverandre slik:

– Petter og jeg har vært gjennom mye. Han har stått der ved min side gjennom sykdom og helvete. Samtidig har han jobbet masse. Selv har jeg brukt all min tid og energi til å bygge opp organisasjonen EAT. Til slutt var det veldig lite tid til oss i forholdet og vi har bestemt at vi må flytte fra hverandre, sier Stordalen til statskanalen.

Prisen hun mottok i New York natt til torsdag norsk tid, deles ut av United Nations Foundation, en privat stiftelse som arbeider tett med FN.

les også

Gunhild Stordalen får leilighet og EAT-millioner – oppå gullavtale

Banebrytende arbeid

«Legen og miljøforkjemperen Gunhild Stordalen for sitt banebrytende arbeid med å forvandle det globale matsystemet og dets innvirkning på planeten, gjennom samarbeid mellom vitenskap, politikk og næringsliv uten profitt», står det i begrunnelsen.

les også

Men for et par de var!

Stordalen er kvinnen bak EAT Forum som lenge har jobbet med et grønnere og mer bærekraftig kosthold. Nylig fikk EAT gjennomslag for sine kostholdsprinsipper i en rekke verdens storbyer, blant annet Oslo kommune.

les også

Gunhild kan bli superrik: Dette er elitens ektepakter

Pluss content

Kostholdet må endres

– EAT-Lancet-rapporten som kom i januar viser at hvis vi ikke endrer kostholdet har vi ingen sjanse til å nå bærekraftsmålene, eller målene Parisavtalen. Det anerkjennes nå av FN, sier Gunhild Stordalen i et intervju med NRK.

les også

Petter Stordalen etter bruddet: – Det går fint med oss begge

Tidligere har NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg mottatt den samme prisen, i tillegg til USAs tidligere presidenter Barack Obama og Bill Clinton samt tidligere FN-generalsekretær Kofi Annan, Ban Ki-moon, Desmond Tutu og skuespiller Angelina Jolie.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder