NEDTUR: Ap gjør det dårligere på en meningsmåling NRK har fått utført, men partisekretær Raymond Johansen, her sammen med LO-leder Roar Flåthen, sier han ikke er bekymret. Foto: Erlend Aas, SCANPIX

Ny nedtur for Ap på NRK-måling

For andre uke på rad går Arbeiderpartiet mest tilbake på NRKs kommunevalgmåling. SV er nede på 4,7 prosent.

Artikkelen er over åtte år gammel

I målingen Norstat gjorde for NRK mellom 25. og 30. august, faller Arbeiderpartiets oppslutning 3,6 prosentpoeng til 29 prosent.

Fremskrittspartiet går mest fram med 1,2 prosentpoeng til 15,8 prosent. Høyre er nest størst med 25,9 prosent, en framgang på et halvt prosentpoeng.

HVA ER GALT DER DU BOR? SI FRA HER

For de andre partiene er det bare små endringer sammenlignet med målingen som ble gjort i forrige uke. Kristelig Folkeparti får 6,4 prosent (+0,4). Senterpartiet får 6,1 prosent (+0,5), Sosialistisk Venstreparti får 4,7 prosent (-0,4), Venstre 6,3 (+0,1), Rødt 1,1 (-0,4) mens andre partier og lister får 4,6 prosent, fram 1,6 prosentpoeng.

- Ikke skremt

Partisekretær Raymond Johansen i Arbeiderpartiet sier at han ikke er skremt av at oppslutningen nå ser ut til å falle, og han er lite villig til å kommentere enkeltmålinger.

FØLG VALGET PÅ FACEBOOK HER

- Det kommer målinger hver dag. Noen går opp, og noen går ned. Det grunnleggende for oss er å mobilisere og få folk til å stemme, helst på Arbeiderpartiet, 12. september. Det er den meningsmålingen som betyr noe for oss, sier Johansen til NRK.

Les også

Mer om

  1. Kommunevalget 2011
  2. Arbeiderpartiet (Ap)

Flere artikler

  1. Frp øker mest på ny meningsmåling

  2. Nedtur for Høyre

  3. Høyre med ny god måling

  4. Høyre og Frp med rent flertall på ny måling

  5. Høyre-hopp og Frp-fall på ny måling

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder