Foto: Scanpix

Færre anmeldte innbrudd i fjor

Færre opplevde innbrudd i hjemmet sitt, på hytta eller i bilen sin i fjor sammenlignet med året før.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Nedgangen er sterk for både grove og simple tyverier fra folks hjem, heter det i rapporten, som er en samlet oversikt over anmeldte forhold i 2010. Politiet mener derfor det har skjedd en reell nedgang i antall innbrudd.

- Vi legger til grunn at nedgangen i tyverier fra hus og hjem er reell, siden anmeldelser av innbrudd er nødvendig for forsikringsoppgjør. Det er derfor svært sannsynlig at innbyggerne opplever færre innbrudd, og det er svært positivt, sier politidirektør Ingelin Killengreen.

Fra 2009 til 2010 sank antall anmeldelser av grovt tyveri fra villa med nesten 20 prosent. Simpelt tyveri sank med 15 prosent. Grovt innbrudd i hytte sank aller mest, en nedgang på 22 prosent.

Det er også færre anmeldelser for tyveri fra leilighet og tyveri fra bil.

Killengreen tror folk er blitt flinkere til å sikre hus og hjem, samtidig som politiet har jobbet målrettet for å stanse innbruddsbandene.

Totalt ble det anmeldt 270.636 forbrytelser og 123.565 forseelser i 2010. Antallet anmeldte forbrytelser viser en nedgang på 2,4 prosent i forhold til 2009. Det er en liten økning i antall anmeldte voldssaker og seksuallovbrudd. Oppklaringsprosenten på landsbasis er 37,4 prosent. (©NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder