VIL MØTES IGJEN: Hareide ønsker å treffe Støre nå når han er ferdig med å diskutere veien fremover med regjeringen. Her fra et tidligere møte. Foto: Tore Kristiansen VG

Hareide vil møte Støre

Etter «ryddemøtet» med Høyre, Frp og Venstre sier KrF-lederen at det nå er slutt på slike forretningsmessige treff, og at han er klar til å møte Ap-lederen.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Jeg kommer nok til å ha møter med Erna Solberg og Siv Jensen i fremtiden. Men jeg kommer også til å ha møter med Jonas Gahr Støre. Så jeg er ikke redd for å gå i møter med den ene eller den andre, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til Vårt Land.

Han understreker at opposisjonslivet startet allerede i forrige uke.

Les også: Kilder til VG - maktkampen i Ap er i gang

Da endte tre samtalerunder med statsministeren med at Kristelig Folkeparti sa at de ville gå i opposisjon, uten noen form for avtale. Deretter møttes samarbeidspartiene for å gå igjennom vedtak, innstillinger og avtalepunkter fra forrige stortingsperiode.

– Samtalene var gode, både om hva som ligger bak oss og de forpliktelsene vi har. Men det er jo sånn at KrF er nødt til å gjøre våre hovedprioriteringer når vi kommer til budsjettet. Det vil vi være bevisste på. Alt vi skal stemme for, må vi ha rammer for i budsjettet vårt, sier Hareide til avisen.

Se: Forrige uke erkjente Knut Arild Hareide at et blågrønt regjeringsalternativ ikke er gjennomførbart:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder